Samsung ar putea schimba S Pen pentru compatibilitate cu Z Fold 3

/, Blog, Samsung/Samsung ar putea schimba S Pen pentru compatibilitate cu Z Fold 3

Noul ecran Samsung pe care l-au instalat koreenii in Z Fold 2 nu a primit compatibilitate cu stylusul S Pen al companiei din cauza faptului ca acesta din urma fusese proiectat pentru un display din sticla.

Tehnologia actuala EMR (Electro-Magnetic Resonance) functioneaza foarte bine pe displayurile de sticla, dar este incompatibila cu cele noi, flexibile, care sunt facute cu Ultra-Thin Glass si poliimida. Din cauza aceasta, Samsung pare sa isi indrepte o atentie sporita modificarii stylusului pentru a-l face sa lucreze cu displayurile din noua generatie.

Analisti ai lui UBI Research spun ca Samsung ar putea adopta tehnologia Active Electrostatic Solution (AES) pentru noua generatie de stylusuri S Pen. Spre deosebire de EMR, AES nu mai sufera atat de mult din cauza imperfectiunilor de pozitionare a cursorului sau a jitter-ului, in timp ce ar putea oferi o mult mai buna performanta in momentul in care utilizatorii inclina stylusul pe ecran, pentru o experienta mai apropiata de cea a scrisului pe hartie.

Samsung ar putea fi nevoiti sa dubleze grosimea stratului de UTG din ecranele lor, de la 30 la 60 de micrometri, dar displayurile nu vor fi cu mult mai groase. Ce pare a fi insa cert e faptul ca ele vor fi mai costisitor de fabricat, asa ca va fi interesant sa vedem ce preturi vor avea viitoarele telefoane flexibile ale lui Samsung.

Pe de alta parte, nici AES nu pare sa straluceasca in toate scenariile, mai ales cand vine vorba despre desen, asa ca nu ne-ar surprinde sa vedem ca Samsung dezvolta mai degraba ecranele decat stylusurile. Oricum, mai este inca destul timp pana cand vom avea noutati credibile din tabara koreenilor, asa ca pentru moment trebuie sa ne multumim cu Z Fold fara functionalitatea unui stylus. Fragilitatea ramane deocamdata principalul punct slab al displayurilor flexibile.