Samsung ar putea stopa productia de S9 si Note 9 in India

/, Blog, Samsung/Samsung ar putea stopa productia de S9 si Note 9 in India

In urma unei decizii controversate a autoritatilor indiene, Samsung ar putea stopa productia telefoanelor Galaxy S9 si Note 9 in aceasta tara. Alegerea gigantului coreean inca nu a fost luata, dar mesajele transmise sunt destul de clare.

India a anuntat de ceva timp implementarea programului PMP (Phased Manufacturing Programme) incepand cu luna martie a anului 2020. Acest program are un rol protectionist si scopul lui este de a promova fabricarea componentelor necesare telefoanelor mobile in India.

Samsung avea cunostinta despre aceasta masura legislativa si a inceput constructia unei uzine care sa produca ecrane AMOLED in India, dar aceasta fabrica nu va fi operationala decat in aprilie 2010. Acest lucru fusese luat deja in calcul in planurile de marketing ale lui Samsung, doar ca autoritatile indiene s-au razgandit.

PMP ar urma sa intre in vigoare in februarie 2019, iar piesele importate pentru fabricarea lui S9 si a lui Note 9 vor trebui sa suporte o taxa suplimentara de import de 10-11%. Cum displayurile lui Note 9 si S9 reprezinta intre 25 si 30 de procente din costul de fabricare al unui telefon, aceasta noua taxa va avea un impact major asupra pretului final de vanzare.

Samsung a adresat o scrisoare guvernului indian in care detaliaza ca daca PMP intra in vigoare luna viitoare, compania va fi nevoita sa opreasca productia acestor doua modele de top si sa o reduca sensibil pe cea a telefoanelor din gamele medii si entry-level.

Coreenii au incetat deja productia de televizoare in India in ultimul trimestru al lui 2018 dupa ce guvernul a introdus o taxa de 5% pe panourile LED Open Cell folosite pentru aceste dispozitive. Samsung India a preferat sa continue sa importe televizoare asamblate in Vietnam, intrucat sistemul de taxare era mult mai avantajos.

La mijlocul lui 2018, Samsung a deschis in India cea mai mare fabrica de telefoane mobile din lume, de la care se astepta sa produca pana la 120 milioane de unitati pe an, dar noile reglementari se pare ca vor stopa avantul coreenilor. Unele surse mentioneaza ca guvernul indian ar lua in calcul serios revenirea la termenul initial de implementare a programului PMP, dar ramane de vazut.

Aceste decizii ar putea avea un impact deloc de neglijat in politica de preturi a fabricantului coreean si, daca nu se ajunge la o intelegere, am putea vedea cresteri de costuri pe toata linia, chiar si in ceea ce inseamna o inlocuire ecran Samsung.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.