Samsung are o politica diferita de pret pentru seria S21

/, Blog, Samsung/Samsung are o politica diferita de pret pentru seria S21

Cei care abia steapta anuntul din ianuarie al lui Samsung pentru a-si achizitiona un S21 au atat motive de bucurie, cat si de intristare. Au fost dezvaluite preturile de pornire ale celor trei versiuni de S21, si desi doua sunt mai ieftine decat predecasoarele, modelul de top va fi mai scump.

Daca vanati un S20 in versiunea de baza de 128 GB stocare, aveti parte de o bucurie. Samsung a coborat pretul cu nu mai putin de 150€. Daca S20 se lansase cu 999€, S21 va costa doar 849€, ceea ce ar trebui sa il faca o optiune foarte populara.

Un Samsung S21+ se va lansa cu pretul de 1049 de euro, cu 50€ sub pretul cu care aparea la vremea respectiva S20+. In Statele Unite, S21+ va fi disponibil pentru suma de 1149$. Pentru dublarea stocarii, zvonurile spun ca Samsung ar urma sa creasca preturile cu 50 de euro. In functie de diferitele cote de TVA din diversele tari europene, diferentele absolute intre preturile telefoanelor s-ar putea modifica, insa.

Cand vine insa vorba despre versiunea de la varful gamei, S21 Ultra se abate de la noua politica. Antecesorul lui ajunsese pe piata cu pretul de 1349€ pentru varianta de baza, in timp ce Note20 Ultra se vindea cu 1299€. De aceasta data, Samsung a decis sa mareasca pretul la 1399€, respectiv dolari americani. In Marea Britanie, Galaxy S21 va costa 799£, S21+ 999£, iar S21 Ultra, 1299£.

Primele reactii din partea fanilor Samsung nu au intarziat sa apara, majoritatea aratandu-se dezamagita de pretul lui S21 Ultra, probabil cel mai dorit dintre cele trei variante. La aceste preturi se adauga lipsa unui incarcator in pachet si incertitudinea ca Samsung va oferi suport timp de trei ani pentru sistemul de operare al acestor dispozitive. Unii au mentionat si ca iau in considerare abandonarea marcii in favoarea unor flagshipuri Xiaomi, intrucat Huawei nu beneficiaza de Google Mobile Services.

Inainte de final, ar trebui sa retineti si ca atat S21 cat si S21+ vin echipate cu un ecran Samsung plat, spre deosebire de cel al lui S21 Ultra, care pastreaza inca marginile curbate.