Samsung da liber la dezvoltarea de aplicatii pentru S Pen

/, Blog, Samsung/Samsung da liber la dezvoltarea de aplicatii pentru S Pen

Developerii de aplicatii mobile vor avea in curand o noua „jucarie” dupa ce Samsung a anuntat ca va da unda verde creatorilor de software pentru stylusul S Pen. Anuntul a fost facut la recentul Samsung Developers Congress si el reprezinta un nou set de oportunitati pe care dezvoltatorii de aplicatii le pot utiliza pentru a adauga functionalitati diverse pentru acest dispozitiv.

Stylusul S Pen a fost introdus odata cu phableturile din seria Note si si-a gasit de indata fani infocati. Pana la Note 9, S Pen era un device pasiv, dar recent-lansatul phablet a adus noutati semnificative. S Pen a fost echipat cu conectivitate Bluetooth LE (Low Energy) si acum poate fi folosit si in alte moduri decat in contact direct cu ecranul telefonului.

Butonul de pe el poate actiona camera lui Note 9 si poate controla redarea de continut video sau audio. Miscarea de deschidere a lui Samsung in ceea ce ii priveste pe developeri este una fireasca, am zice noi, intrucat noile feluri de a utiliza stylusul ar putea inseamna mai multa functionalitate pentru Note 9, iar aceasta se traduce direct printr-o satisfactie mai mare a clientilor.

Este inca prematur sa ne gandim la ce functii ar putea fi accesate prin intermediul butonului de pe S Pen, dar in mod cert developerii au luat deja aceasta posibilitate in calcul, asteptand doar acordul oficial al lui Samsung.

Putem doar sa speram ca dezvoltatorii de aplicatii vor fi mai interesati de S Pen decat au fost de smartwatchurile Gear. La urma-urmei, un stylus mai capabil poate fi de folos intr-o varietate de scenarii, de la prelucrare foto sau video la desen, schite si multe altele.

Iar ce e si mai bun e faptul ca S Pen nu dauneaza ecranului telefonului, oricat de mult l-ati folosi. Pe de alta parte, daca scapati telefonul din mana, e posibil sa trebuiasca sa faceti un drum la service pentru o inlocuire sticla Samsung.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.