Samsung datoreaza 539 milioane de dolari lui Apple

/, Blog, IOS, iPhone, Samsung/Samsung datoreaza 539 milioane de dolari lui Apple

Procesul care dureaza de ani buni intre Apple si Samsung s-a incheiat saptamana trecuta prin decizia luata de un juriu. Samsung a fost gasita vinovata de incalcarea a multiple patente inregistrate de catre Apple, iar juriul a decis ca producatorul coreean trebuie sa plateasca rivalilor americani daune.

Totusi, suma ceruta de Apple a fost ponderata de catre juriu, la ceva mai mult de jumatate. Apple ceruse initial un miliard de dolari americani cu titlu de daune, incercand sa convinga juratii sa judece sumele datorate in functie de pretul total al dispozitivelor fabricate de catre coreeni care incalcau patentele in cauza.

Se pare totusi ca aceasta cerere, catalogata de catre avocatii Samsung drept absurda si nefondata, nu a fost luata in seama, iar suma a fost redusa in consecinta. In cele din urma, la finalul unui proces inceput in 2011 si care fusese pana acum in faza de rejudecare, juriul a decis in favoare lui Apple, acordand despagubiri in valoare de 539 milioane dolari americani.

Peste 533 milioane sunt daune cauzate direct din incalcarea celor trei patente de design disputate, in timp ce restul de 5.32 milioane deriva din incalcarea a doua patente functionale. Decizia aceasta nu modifica rezultatele investigatiilor precedente, care indicasera ca Samsung se fac intr-adevar vinovati de incalcari de patente.

In 2012, coreenii nu au fost multumiti cu sumele indicate in prima instanta, anume un miliard de dolari, si au cerut o rejudecare a acestor daune. In urma apelului facut, suma a fost revizuita la 339 milioane, insa nici ea nu a fost acceptata. In viziunea lui Samsung, o despagubire de 23 milioane de dolari ar fi fost cea justa, asa ca partea de daune a procesului s-a rejudecat suplimentar pe parcursul saptamanii trecute.

Va fi interesant de vazut cum vor evolua campaniile de publicitate ale lui Samsung dupa aceasta decizie istorica intr-un proces care a durat atat de mult, si care viza incalcari de un deceniu ale unor patente.

Pana atunci insa, sa ne pregatim de noile telefoane pe care ambele companii le au pregatite, si care vor fi anuntate in scurt timp. Daca doriti un telefon din utima generatie, Apple sunt primii care vin cu noutati in iunie, asa ca poate e o idee buna sa va pregatiti terminalul pentru vanzare, poate chiar cu o inlocuire de ecran iPhone, care sa va obtina un pret cat mai bun.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.