Samsung dezvaluie cum ar functiona Galaxy X pliabil

/, Blog, Samsung/Samsung dezvaluie cum ar functiona Galaxy X pliabil

Stim de ceva vreme ca Samsung lucreaza intens la un telefon cu ecran pliabil, dar abia acum au aparut fotografii care par sa apartina unui dosar de patent. Fotografiile ne arata un telefon cu o functionalitate complexa, mai complexa decat am fi crezut in prima instanta.

Unul din primele lucruri care ies in evidenta e faptul sa Samsung va trata cele doua zone ale ecranului pliabil in mod separat, ele putand afisa informatii independente, iar cea de jos putand fi chiar deazctivata complet in anumite scenarii.

Ne dam seama ca Samsung va implementa o serie noua de senzori in Galaxy X. Acestia for fi in stare sa detecteze unghiul de pliere al ecranului, viteza la care s-a facut desfacerea, timpul in care a fost mentinuta deschiderea, precum si pozitia mainii utilizatorului. Aceste date vor ajuta procesorul sa administreze portiunile de ecran.

Partea superioara a ecranului ar urma sa afiseze informatii generice, cu functia tactila dezactivata. In momentul in care posesorul apasa usor pe spatele telefonului, touchscreenul isi reintra pe deplin in functii, actionand ca un ecran normal. Mentinerea presiunii activeaza si partea de jos a ecranului. Acest mod de operare va trebui invatat, si pare destul de bizar in acest moment. Suntem insa siguri ca Samsung au studiat indelung aceste functii si ele au sens pe deplin odata ce se depaseste faza intiala de acomodare.

Acum, nu trebuie sa scapam din vedere ca acestea sunt doar fotografii de patent. Ele nu vin cu vreo garantie ca intr-adevar viitorul Galaxy va functiona in acest mod. Totusi, cum ne asteptam ca Samsung sa dezvalui noul Galaxy undeva la inceputul anului viitor, am putea crede ca dezvoltarea tehnologiilor novatoare pe care coreenii planuiesc sa le introduca este in faza avansata.

Asteptam sa vedem cum arata forma finala a telefonului ca apoi sa ne intrebam cat de dificila va fi o inlocuire ecran Samsung Galaxy X.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.