Samsung dezvaluie noi tipuri de combo-uri RAM-stocare

/, Blog, Samsung/Samsung dezvaluie noi tipuri de combo-uri RAM-stocare

La scurt timp dupa anuntarea urmatorului procesor Exynos 990, care va fi cel mai probabil prezent in flagshipurile S11 si Note 11, Samsung a anuntat si un nou tip de cip denumit Multi-Chip Package (MCP) care integreaza atat memoria RAM cat si stocarea. Ce este si mai interesant e faptul ca productorul koreean a declarat ca acest nou cip este gandit pentru telefoanele din gama medie. Asadar ne putem gandi ca terminalele premium vor primi o echipare chiar si mai avansata.

Cipul prezentat contine 12 GB de memorie RAM LPDDR4X dar si stocare de tip UFS 3.0 si este construit pe tehnologie de 24 de biti cu proces 1y, cea de-a doua generatie a tehnologiei de 10 nm a koreenilor. Prima generatie folosea cipuri de 16 biti, dar progresele inregistrate le-au permis acest upgrade semnificativ.

Samsung adauga ca unele terminale vor primi o versiune mai “cuminte” de MCP, echipata cu doua cipuri de 24 biti si doua de 16 biti pentru un total de 10 GB de RAM. De retinut ca memoria LPDDR4X poate atinge viteze de 4266 Mbps.

Desi 12 GB de RAM par exagerat pentru un telefon Android, nu trebuie sa scapam din vedere faptul ca jocurile video devin din ce in ce mai complexe, iar tot mai multi producatori permit conectarea terminalelor mobile la un monitor extern, transformandu-le astfel in veritabile desktopuri.

In plus, pe masura ce telefoanele koreenilor vor fi echipate cu tipuri noi de ecran Samsung, va fi in mod cert nevoie de mai multa putere de procesare si RAM suficient pentru ca utilizatorii sa poata beneficia de experienta satisfacatoare pe care o asteapta de la telefoanele lor. Samsung par sa fie pregatiti pentru viitor, asa ca asteptam vesti despre noile lor telefoane.