Samsung Electronics si-ar putea fabrica singuri ecranele flexibile

/, Blog, Samsung/Samsung Electronics si-ar putea fabrica singuri ecranele flexibile

ETNews ne aduce o stire destul de ciudata din domeniul fabricantilor de componente pentru telefonie mobila. Potrivit agentiei, Samsung ar avea planuri destul de serioase de a porni o competitie in interiorul grupului propriu de firme, competitie ce ar urma sa duca la preturi mai competitive in ceea ce priveste ecranele folosite in componenta telefoanelor flexibile.

Samsung este un conglomerat de companii care activeaza intr-o sumedenie de domenii, dar doua ne intereseaza in mod special. Este vorba despre Samsung Electronics, care dezvolta si produc telefoane mobile, si Samsung Display, care fabrica ecrane pentru telefoane, televizoare, laptopuri si asa mai departe.

Desi poate suna ciudat, Samsung Electronics planuieste sa isi puna la punct propria fabrica de displayuri flexibile, adica sa intre in concurenta cu Samsung Display! Pe cat de bizar poate parea un asemenea plan, oficialii Samsung Electronics considera ca el va da rezultate, intrucat va reimprospata competitia, micsorand preturile si alimentand progresul in acest domeniu.

Aceasta miscare pare a avea o stransa legatura cu planurile koreenilor de a dezvolta mai multe modele de telefoane cu ecran flexibil, iar optimizarea costurilor de productie este intotdeauna o idee de care sunt preocupati toti fabricantii din orice domeniu.

Galaxy Z Flip are in acest moment un ecran Samsung al carui strat de sticla ultra-subtire (UTG) costa 40 de dolari, o diferenta uriasa fata de sticla normala folosita la telefoane cu displayuri conventionale, care costa in jur de 2 dolari. Samsung Electronics spera sa ajunga sa produca displayuri flexibile mai ieftine, astfel incat sa poata reduce din costurile viitoarelor modele si sa isi poata astfel extinde oferta cu telefoane mai performante la preturi mai competitive.