Samsung Fold3 ar putea avea camera integrata in ecran

/, Blog, Samsung/Samsung Fold3 ar putea avea camera integrata in ecran

Cele mai recente zvonuri din industria de telefoane mobile vorbesc despre o importanta etapa in dezvoltarea unui nou ecran Samsung care ar putea inclina balanta preferintelor celor care se dau in vant dupa cele mai avansate tehnologii. Potrivit unui recent raport al lui ETNews, Samsung ar fi reusit sa creeze un nou tip de display care sa permita folosirea unei camere foto-video dedesubtul sau.

Principiul este unul destul de simplu, cel putin in teorie: densitatea de pixeli in zona de deasupra camerei este mai mica, astfel incat lumina poate trece prin el, catre senzor. Partea dificila consta nu atat in crearea acestui tip de display, cat in algoritmii foarte avansati care sunt necesari pentru a corecta distorsiunile si refractia razelor de lumina, efecte cauzate de trecerea prin spatiul dintre pixeli. Camera va avea nevoie de un modul special, despre care ETNews spune ca ar fi deja dezvoltat de divizia Samsung LSI a gigantului korean.

La fel ca si in cazul terminalului Axon 20, calitatea imaginii afisate pe portiunea de ecran cu pixeli mai rari va fi mai scazuta, insa ne asteptam ca ea sa nu aiba un impact major asupra folosirii telefonului. In schimb, adoptarea acestei tehnologii ar permite eliminarea aproape in totalitate a marginilor telefoanelor, ajungandu-se la un display care sa acopere fata terminalului in intregime, sau in orice caz, mult mai mult decat o face in prezent.

Galaxy Fold3 ar putea fi lansat in cel de-al treilea trimestru al anului viitor, expertii din industrie fiind convinsi ca aceasta tehnologie nu va fi prezenta pe viitoarea generatie de telefoane Galaxy S. In acelasi timp, se estimeaza ca pe parcursul lui 2021, producatorul koreean va elimina din catalog seria de phableturi Note, odata cu implementarea functionalitatii stylusului S Pen pe unul sau chiar doua din telefoanele S.

Viitoarele varfuri de gama ar urma sa fie cele flexibile, urmate de seriile S, A, F si M.