Samsung Galaxy A72 ar putea veni cu cinci camere

/, Blog, Samsung/Samsung Galaxy A72 ar putea veni cu cinci camere

Se stie ca seria Galaxy A reprezinta un soi de poligon de incercare pentru Samsung, care implementeaza pe aceste telefoane multe din solutiile tehnologice create pentru a le testa viabilitatea comerciala. Potrivit celor mai recente zvonuri, gigantul koreean ar urma sa testeze in viitorul apropiat o noua abordare in ceea ce priveste segmentul camerelor foto-video de pe telefoanele mobile, introducand un nou modul care contine nu mai putin de cinci senzori.

Se pare ca noul Galaxy A72 va deveni primul terminal mobil cu cinci camere din istoria lui Samsung, dar deocamdata nu avem decat supozitii legate de alegerile care ar urma sa fie facute. Cele mai multe pareri par a coincide asupra unui ansamblu compus dintr-una principala de 64 MP, ajutata de una de 12 MP ultrawide, una telefoto de 8 MP cu zoom optic 3x, una macro de 5 MP si un senzor de adancime, tot de 5 MP.

Expertii din industrie considera ca Samsung ar putea imprumuta senzorul telefoto de pe Galaxy S20 FE si sa il adauge configuratiei existente deja pe Galaxy A71, introducand astfel si stabilizarea optica (OIS) una din caracteristicile foarte importante in acest domeniu. Aveam deja zvonuri privitoare la introducerea OIS pe unul din viitoarele terminale din zona superioara a seriei A, iar acum se pare ca acestea sunt pe care sa devina realitate.

Camera de selfie ar putea fi tot una de 32 MP, in timp ce Galaxy A72 ar putea avea acelasi ecran Samsung ca cel de pe A71. La capitolul acumulator, ne putem astepta ca el sa fie unul de 5000 mAh, o valoare care tinde sa devina standardul in randul telefoanelor koreenilor.