Samsung Galaxy A80 are camera rotativa de 48 MP

/, Blog, Samsung/Samsung Galaxy A80 are camera rotativa de 48 MP

Samsung a dezvaluit inca un model al familiei Galaxy, A80, care vine cu o singura camera, dar care este una exceptionala. Pe langa senzorul de 48 MP, ea este montata intr-un modul rotativ, care isi schimba pozitia in functie de dorintele utilizatorului.

Camera este amplasata intr-un element pop-up, care face corp comun cu telefonul cand nu este nevoie de selfie camera. In momentul in care utilizatorul doreste sa isi faca un selfie sau sa initieze un apel video, segmentul culiseaza in sus, iar modulul camerei se roteste in directia potrivita.

Senzorul principal are apertura f/2.0 si este unul de 48 MP, avand un mod de stabilizare digitala Super Steady imprumutat de pe S10, Live Focus. Camera principala e secondata de una de 8 MP ultra-wide si de una 3D Time of Flight pentru adancime de camp precisa.

Cu camera eliminata din arealul displayului, Galaxy A80 beneficiaza de un ecran impresionant de 6.7″, Super AMOLED, fara crestatura, cu rezolutie de 1080 x 2400 pixeli, in care este integrat scannerul ultrasonic de amprenta. Sasiul este, bineinteles, din metal, iar ecranul are lateralele curbate. A80 este echipat cu un acumulator de 3800 mAh care suporta incarcare ultra-rapida, datorita chargerului inclus de 25W, dar care, la fel ca A70, nu functioneaza wireless.

Samsung a decis sa renunte la mufa jack de 3.5 mm pe A80, dar a eliminat si slotul microSD. Probabil pentru a tine pretul mai jos, Galaxy A80 vine in doar o singura varianta de stocare, de 128 GB, carora li se adauga o memorie RAM generoasa, de 8 GB. Telefonul vine cu Android 9 Pie si interfata grafica One UI din fabrica. Ca si culori, Samsung propune deocamdata trei versiuni: Phantom Black, Angel Gold si Ghost White, dar am putea primi si alte nuante in viitor.

Va fi interesant de vazut ce solutie de protectie va fi oferita pentru Galaxy A80, intrucat designul pop-up al camerei vine cu particularitati deloc de neglijat. In lipsa protectiei, e destul de probabil sa trebuiasca sa vizitati un service specializat pentru o inlocuire ecran Samsung. Galaxy A80 va ajunge la vanzare pe 29 mai, cu un pret undeva in jurul a 649€/730$.