Samsung Galaxy A90 ar putea avea camera rotativa

/, Blog, Samsung/Samsung Galaxy A90 ar putea avea camera rotativa

Samsung Galaxy A90 ar putea beneficia de o camera rotativa, sustin surse care pretind a fi apropiate producatorului koreean. Urmand exemplul lui Oppo, Samsung ar putea introduce un nou model de camera pe telefoanele lor. Terminalul A90 ar putea avea o singura camera care sa functioneze atat ca si camera principala, cat si pe post de camera de selfie.

Autorul acestei dezvaluiri, Steve H. McFly, are un “dosar” destul de bun in ceea ce priveste predictiile facute pana acum, insa pentru moment vom tratat postarea lui pe Twitter cu oarecare rezerve. Totusi nu ne-ar mira sa ii vedem pe Samsung adoptand o noua directie in ceea ce priveste modul de functionare ale camerelor unora din dispozitivele lor. Pana la urma, cine nu evolueaza, dispare, nu-i asa?

Se spune despre Galaxy A90 ca va avea o camera amplasata intr-un modul actionat de un motor care o va orienta in functie de comenzile pe care utilizatorul le va da prin intermediul ecranului. Aceasta camera ar urma sa fie “ascunsa” in interiorul telefonului si ar iesi in momentul in care utilizatorul doreste acest lucru. In cazul in care acesta ar dori sa faca un selfie, camera s-ar roti in plan orizontal.

Acest modus operandi ne duce cu gandul la un mix intre doua telefoane fabricate de Oppo, Find X si N1. Cat de durabila ar fi asa o arhitectura, ramane de vazut, insa ideea nu este deloc rea. Acest design ar imbunatati seminificativ calitatea fotografiilor si inregistrarilor video facute cu camera de selfie, iar acest lucru nu poate decat sa ne bucure.

Bineinteles, este de asteptat ca aceasta arhitectura sa nu se bazeze pe un singur senzor. Pana si unele telefoane din gama medie beneficiaza de cate trei senzori pentru camera principala, asa ca am putea vedea cum Samsung foloseste macar doi. Chiar si asa, acest design ar putea reduce costurile de fabricare datorita numarului mai mic de senzori utilizati.

Suntem curiosi daca Samsung va adopta aceasta solutie. Cu camera separata de display, o inlocuire sticla Samsung ar deveni si mai usoara si, probabil, mai ieftina.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.