Samsung Galaxy Fold 2 ar putea folosi ecrane UTG

/, Blog, Samsung/Samsung Galaxy Fold 2 ar putea folosi ecrane UTG

Desi primele zvonuri legate de urmatorul ecran Samsung pe care koreenii l-ar putea folosi pentru urmatoarea generatie a lui Galaxy Fold au aparut acum multe saptamani, se pare ca lucrurile nu erau doar niste simple supozitii. Biroul European al Proprietatii Intelectuale a confirmat o sumedenie de patente depuse de catre Samsung care par a indica faptul ca noul Fold va avea un display cu totul diferit fata de prima generatie.

Este din ce in ce mai probabil ca aceste ecrane sa aiba un strat extern fabricat din sticla ultra-subtire sau Ultra Thin Glass (UTG). UTG este un compus relativ nou, cu proprietati foarte asemanatoare cu ale sticlei Gorilla produsa de catre Corning si utilizata in prezent, in sa avand o grosime mult mai mica si o flexibilitate uimitoare. Se crede ca mai toti fabricantii de telefoane mobile cu ecran flexibil vor folosi UTG pentru terminalele lor, cazand de acord asupra faptului ca este cel mai avansat material din industrie la ora actuala.

In cazul in care noul display Samsung va folosi UTG, el va fi mult mai rezistent decat ecranul de plastic cu care a fost lansat Glaxy Fold initial. In acelasi timp, acest ecran ar putea sa nu mai aiba atat de multa nevoie de o folie de protectie, fiind mult mai putin predispus la zgarieturi decat cel al lui Galaxy Fold 1.

Desi ecranele echipate cu Ultra Thin Glass sunt mai scump de fabricat, zvonurile par a confirma ca Samsung Galaxy Fold 2 va fi totusi mai ieftin decat prima generatie. La fel, se presupune ca arhitectura va fi si ea modificata, acest terminal indoindu-se pe orizontala, intocmai ca noul Motorola Razr 2019, cu care ar putea intra in competitie directa.