Samsung Galaxy Fold 2 e un clamshell care se va indoi pe orizontala

/, Blog, Samsung/Samsung Galaxy Fold 2 e un clamshell care se va indoi pe orizontala

Unul din cele mai recente filmulete postate pe YouTube de divizia de presa a lui Samsung pare sa confirme faptul ca Galaxy Fold 2 va avea un design de tip clamshell, sau “cu clapeta” asa cum fusesera cunoscute aceste telefoane in Romania.

Nu a fost oferit nici un fel de detaliu legat de acest nou terminal, asa ca deocamdata suntem inca adanc in teritoriul supozitiilor. Videoul lui Samsung prezinta cea ce ar urma sa fie Galaxy Fold 2 in comparatie cu Fold si arata ca diferentele de design dintre cele doua telefoane sunt majore. Fold 2 pare a fi din start mai lat decat Fold-ul initial, iar acest lucru era de asteptat cumva, intrucat acesta din urma era destul de ingust in pozitia inchisa.

Inca nu stim cu certitudine daca Fold 2 are intr-adevar numele de cod “Bloom” asa cum se zvonise in urma cu putin timp. Ce este insa cert e faptul ca Galaxy Fold 2 va reveni la un ecran Samsung cu perforatie, asa cum se poate vedea in filmul in cauza.

Legat de displayul cu care va fi echipat acest nou terminal, exista mai multe speculatii. Unele voci cred ca el va avea o diagonala de 8.1″, in timp ce alte pareri sunt in favoarea unui ecran mai mic, de doar 6.7″. In ceea ce priveste tipul de ecran, am putea vedea producatorul korean abandonand folia exterioara din material plastic si inlocuind-o cu sticla de tip UTG (Ultra Thin Glass), un compus despre care se crede ca va deveni predilect in fabricarea viitoarelor telefoane cu ecran flexibil.

Daca ceea ce infatiseaza acet demo video este intru totul real, inseamna ca Samsung vor echipa Galaxy Fold 2 cu un nou tip de balama care sa mentina terminalul inchis sau deschis, dupa nevoie, dar care permite si securizarea lui la un unghi de 90 de grade. Nu putem decat sa speram ca designerii si inginerii lui Samsung au invatat multe din peripetiile primului model Fold, iar necazurile legate de ecran nu vor mai aparea.

Pozitia fixa cu deschidere la 90 de grade ar aduce un plus semnificativ de ergonomie in utilizare, intrucat posesorii ar putea beneficia de camerele acestui telefon fara sa aiba nevoie de un suport. Pe partea de procesor, Fold 2 ar putea veni echipat fie cu un Exynos 990 5G, fie cu un Exynos 9830 sau Snapdragon 865 (China si SUA).

Galaxy Fold 2 s-ar putea lansa in cadrul MWC 2020 sau in cadrul unui eveniment Samsung Galaxy Unpacked in primul trimestu al anului viitor, cu un pret semnificativ mai scazut decat cel al primului Fold.