Samsung Galaxy Note nu suporta S Pen

/, Blog, Samsung/Samsung Galaxy Note nu suporta S Pen

Una din intrebarile care i-au framantat pe fanii Samsung a fost daca acest terminal poate lucra impreuna cu stylusul koreenilor, S Pen. Spunem “a fost” deoarece acest aspect a fost lamurit recent, iar raspunsul a fost unul negativ. Oricat de naturala ar fi parut pentru unii alaturarea acestor doua dispozitive, S Pen si Galaxy Fold raman in doua universuri diferite.

Dimensiunea marita a displayului lui Fold in formatul deschis ar fi facut utilizarea lui S Pen una din cele mai interesante perspective, in principal pentru cei care folosesc flagshipurile lui Samsung pentru productivitate. Exista deja o sumedenie de aplicatii profesionale care ruleaza minunat pe phableturile Note, si extinderea acestei functionalitati la Fold ar fi reprezentat pentru unii o cale pe care Samsung ar fi trebuit sa o urmeze in mod natural. Nu a fost sa fie, insa.

Mai mult, unele voci din mediul online au mentionat ca cei care au cumparat sau care intentioneaza sa achizitioneze un Galaxy Fold ar fi dispusi chiar sa plateasca un pret usor mai mare pentru a se bucura de integrarea lui S Pen. Dimensiunile ecranului si puterea de procesare a lui Fold ar fi fost “gazda” perfecta pentru aplicatii care suporta S Pen, iar functionalitatea acestor doua dispozitive impreuna s-ar fi pozitionat fara indoiala in top.

Totusi, Samsung a preferat sa pastreze S Pen doar pentru phableturile din seria Note, probabil intr-o incercare de a crea o diferentiere mai substantiala intre cele doua modele de varf de gama. Alte presupuneri se refera la faptul ca dezvoltarea unui stylus care sa functioneze cu noul ecran Samsung al lui Galaxy Fold ar fi fost o cheltuiala suplimentara care s-ar fi adaugat deja unor costuri mari implicate de punerea pe piata a primului telefon flexibil.

Datorita constructiei diferite a displayului lui Fold, Samsung ar fi trebuit sa creeze un nou tip de stylus, sau sa adapteze tehnologia existenta pentru a fi compatibila cu acest ecran. De la bun inceput era clar ca un stylus nu va fi integrat in Galaxy Fold, dar cine stie, poate ca Samsung isi va reconsidera pozitia in ceea ce priveste acest aspect, iar utilizatorii vor primi intr-un final aceasta functionalitate, prin intermediul unui stylus separat sau, daca e posibil asa ceva, al unui update de software.

Ori poate vom avea parte de un viitor Fold cu stylus integrat, care sa extinda dramatic modul de functionare al acestui telefon, deschizand astfel si o noua lume de posibilitati de lucru cu el.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.