Samsung Galaxy Quantum 2 abandoneaza camera rotativa

/, Blog, Samsung/Samsung Galaxy Quantum 2 abandoneaza camera rotativa
  • Samsung va comercializa Galaxy Quantum 2 drept A82 5G in anumite piete
  • Apar primele imagini despre care se spune ca ar infatisa designul acestui terminal
  • Camera rotativa a fost abandonata pentru noua generatie A8x

Galaxy A80 a introdus un design inovator in ceea ce priveste camerele, utilizand un modul unic care se rotea in plan orizontal, in functie de comenzile utilizatorului. Asta inseamna ca acel telefon folosea exact aceleasi camere atat pentru filmarea si fotografiile obisnuite, cat si pentru apeluri video sau selfie-uri. Succesorul lui A80 revine insa la o arhitectura clasica, in defavoarea aspectului deosebit conferit de prezenta unui ecran Samsung fara crestaturi sau perforatii.

Ieri au aparut online primele imagini despre care se spune ca ar infatisa un Galaxy A82 5G, desi numele acesta ar putea fi schimbat pentru cateva piete asiatice, fiind adoptat cel de Galaxy Quantum 2. Acesta nu este primul Quantum pe care il lanseaza koreenii, si se pare ca Samsung au suficienti clienti carora le surade securitatea superioara asigurata de Quantum Random Number Generator, un algoritm special care ruleaza pe aceste terminale.

Dincolo de tehnologia QRNG, mai important este faptul ca fotografia a fost insotita de cateva specificatii. Modulul de camere seamana mult cu cel al lui S21+, chiar dimensiunile telefonului fiind foarte apropiate de cele ale flagshipului. Galaxy Quantum 2/A82 va avea trei camere principale, ai caror senzori inca nu au fost precizati, si o camera de selfie pozitionata intr-o crestatura central-superioara in display.

Modelul care a iesit in presa online era echipat cu 6 GB de RAM si stocare de 128 GB, insa exista pareri potrivit carora Samsung ar putea pune in vanzare si versiuni 8/256 GB. Din ce se stie pana in acest moment, Galaxy Quantum 2 ar fi echipat cu un procesor Snapdragon 855+ care ruleaza Android 11, iar ecranul va avea rezolutie FHD+ de 1080 x 2400 pixeli. Lansarea ar putea avea loc chiar luna aceasta, dar despre un posibil pret inca nu se stie nimic.