Samsung Galaxy S6, S6 edge+ si Note 5 nu vor mai primi update-uri

/, Blog, Samsung/Samsung Galaxy S6, S6 edge+ si Note 5 nu vor mai primi update-uri

Inca trei telefoane Samsung se adauga listei de terminale care nu vor mai primi update-urile (aproape) lunare cu care se obisnuisera pana acum posesorii lor. De aceasta data este vorba de Galaxy S6, Galaxy S6 edge+ si de phabletul Galaxy Note 5.

Prin urmare, update-ul de securitate din luna septembrie 2018 va fi ultimul din aceasta serie. Desigur, este vorba despre update-urile de securitate programate lunar in cadrul programului de suport software. Samsung a declarat ca aceste telefoane vor primi update-urile considerate critice de catre expertii in securitate, in momentul in care brese majore de securitate vor fi descoperite.

Samsung ofera de obicei doi ani de update-uri periodice pentru telefoanele lor, dupa care nu mai trimite aceste patchuri de securitate decat atunci cand gaseste probleme grave in sistemul de operare. Totusi, uneori, perioada de suport oferita este depasita, asa cum e cazul acestor trei telefoane. Ele au fost lansate in 2015, dar Samsung a preferat sa le mentina pe „lista curenta” chiar si dupa expirarea perioadei oficiale de suport.

Update-ul de securitate pe care il primesc telefoanele care ruleaza Android in acesta luna repara noua probleme critice si 20 de alte brese cu risc ceva mai mic. Posesorii de telefoane Samsung mai noi de 2 ani vor primi in scurt timp update-ul de securitate al lunii septembrie. De notat e faptul ca aceste noi patch-uri arareori vin lunar, ele fiind livrate indeobste la un interval de 2-3 luni, in special daca nu sunt detectate probleme serioase de securitate.

Samsung va anunta un nou flagship in ianuarie anul viitor, asa ca posesorii de telefoane vechi au inca timp berechet sa se hotarasca daca le pastreaza sau daca le vor inlocui. Data fiind „varsta” lui S6, S6 edge+ sau Note 5, o inlocuire ecran Samsung este ieftina, asa ca daca planuiti sa mai folositi aceste telefoane mai mult de cateva luni, merita sa faceti o vizitala un atelier de reparatii specializat.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.