Samsung Galaxy S7 ar putea primi Android Pie

/, Blog, Samsung/Samsung Galaxy S7 ar putea primi Android Pie

Posesorii de Galaxy S7 ar putea primi un dar neasteptat din partea lui Samsung, sub forma unui update major, care ar urma sa instaleze cea mai noua versiune de Android, Pie. Acest terminal a fost lansat in februarie 2016, ceea ce il face deja oarecum vechi, tinand cont de viteza de dezvoltare pe care o cunoaste aceasta industrie in anii din urma.

Indeobste, producatorii de telefoane Android asigura update-uri majore pentru o perioada de doar doi ani, dupa care acestea devin din ce in ce mai rare, inainte de a inceta de tot. Totusi, urmand exemplul lui Google, care nu a abandonat update-urile pentru prima generatie de telefoane Pixel, Samsung a decis ca ar putea include si Galaxy S7 in aria terminalelor care vor rula Android Pie si interfata grafica noua, One UI.

Vestea vine pe filiera Wi-Fi Alliance, unde Samsung a listat modelul S7 (SM-G930F) in rand cu celelalte terminale care suporta Pie. Totusi acest telefon nu apare in listele FOTA (Firmware Over-the-Air) care contin toate modelele de firmware care urmeaza a fi testate, asa ca s-ar putea ca posesorii ce nu s-au despartit inca de S7 sa fie nevoiti sa mai astepte un pic pana cand Samsung pregateste o versiune de Pie care sa ruleze fara probleme pe aceste telefoane.

Spre deosebire de cele mai noi terminale care suporta Pie si One UI, Galaxy S7 inca are un buton Home fizic si ii lipsesc multe din caracteristicile care tind sa devina noul standard in industrie. Daca va ganditi sa mai folositi S7 pana va luati un telefon nou, ati putea face o vizita la un service pentru a-l aduce intr-o stare cat mai buna, cu atat mai mult cu cat o inlocuire sticla Samsung pentru acest terminal este acum mai ieftina decat oricand.