Samsung Galaxy S9 ai S9+ primesc Android Pie

/, Blog, Samsung/Samsung Galaxy S9 ai S9+ primesc Android Pie

La doar o saptamana dupa ce Samsung a anuntat noul sistem de operare beta Android Pie, acest firmware a inceput sa fie distribuit catre terminalele Samsung 9 si 9+. Acest nou sistem de operare urmeaza sa fie trimis in prima instanta catre utilizatorii din Europa, insa surse din industrie au raportat ca si alte tari, precum Emiratele Arabe Unite si Turcia sunt pe aceasta lista.

Primele tari in care proprietarii de Galaxy S9 si S9+ vor avea acces la Android Pie sunt Germania, Elvetia, Italia si Olanda. Dupa ce primele notificari legate de noul sistem de operare au aparut pe telefoanele utilizatorilor pe 24 decembrie, Samsung a extins distribuirea lui catre restul pietelor.

Cele mai importante update-uri ale lui Android Pie sunt noua interfata One UI care ruleaza peste sistemul de operare facut de Google, alaturi de un API pentru Autofill si sistemul Digital Wellbeing care lucreaza impreuna cu aplicatiile de sport si sanatate ale ecosistemului Samsung.

Daca telefonul dumneavoastra nu a primit inca notificarea legata de noul sistem de operare, este posibil ca acest lucru sa se intample in urmatoarele saptamani. Totusi, e o idee buna sa verificati setarile terminalului pentru a verifica daca aceste update-uri automate nu au fost anulate. Daca doriti sa verificati disponibilitatea lui Android Pie pentru zona in care va aflati, puteti naviga la meniul Settings si apoi la Software Update.

In cazul in care Android Pie este disponibil in pentru telefonul pe care il detineti, puteti face update-ul si prin cablu, conectand terminalul la un calculator prin intermediu aplicatiei Samsung Smart Switch.

Daca aceste operatiuni vi se par complicate, puteti cere ajutorul unor specialisti de la un service Samsung.