Samsung incepe productia de camere cu zoom optic 5x

/, Blog, Samsung/Samsung incepe productia de camere cu zoom optic 5x

Galaxy Note 10 ar putea avea o camera cu zoom optic de 5x, cel putin la asta ne gandim dupa ce Samsung Electro-Mechanics au anuntat ca au inceput productia de masa pentru un asemenea modul. Cum Note 10 este urmatorul flagship pe care ne asteptam sa il anunte koreenii, este firesc sa credem ca el va beneficia de aceasta noua camera.

Dupa ce Huawei a introdus lentila de tip periscop in P30 Pro, urmat la scurta vreme de modelul Reno 10X al lui Oppo, Samsung par sa fie interesati si ei de camerele cu zoom optic semnificativ. Noul modul are doar 5 mm grosime, spre deosebire de cel folosit in prezent, care are 6 mm. Astfel, ne asteptam ca respectiva camera sa nu iasa inafara corpului telefonului, ceea ce reprezinta un real avantaj in ceea ce priveste siguranta.

Senzorul contine o prisma de refractie asemanatoare camerei lui P30 Pro, dar are o lentia de forma rectangulara, in loc de una circulara. De asemenea, dispozitia pe verticala a lentilelor permite subtierea intregului modul, ajutandu-i pe Samsung sa mentina dimensiunile si designul viitoarelor telefoane in linii fluide si ergonomice.

Ramane de vazut care va fi calitatea fotografiilor facute cu aceasta camera in viata de zi cu zi, caci testele separate nu sunt intotdeauna concludente. Daca Samsung va reusi sa combine zoomul optic 5x cu zoomul digital si sa obtina fotografii clare si vibrante chiar si in conditii de luminozitate scazuta, am putea asista la o relansare a competitiei dominate deocamdata de Huawei intr-un mod destul de autoritar.

De asemenea, odata cu imbunatatirea camerelor, ne asteptam in 2020 si la un nou ecran Samsung ce foloseste o tehnologie care sa permita integrarea camerei de selfie, obtinandu-se astfel dezideratul dupa care tanjesc atat fabricantii cat si clientii: un telefon a carui fata este acoperita integral de ecran.