Samsung introduce Galaxy A71 si A91

/, Blog, Samsung/Samsung introduce Galaxy A71 si A91

Samsung pregateste o revigorare a gamei medii de telefoane, iar primele doua modele care ar putea aparea se zvoneste ca ar fi Galaxy A71 si A91. Surse diferite indica faptul ca aceste terminale ar putea debuta in primavara lui 2020.

Galaxy A71 are numele de cod SM-A715F iar Galaxy A91, SM-A915F, si ambele telefoane sunt in stadiu avansat de dezvoltare, fiind bazate pe noua versiune de Android, ajunsa la cea de-a zecea generatie. Ele ar putea veni din fabrica si cu o noua versiune de One UI.

Daca privim la strategia de lansari a koreenilor, pare ca aceste doua terminale ale seriei A vor fi lansate abia dupa ce S11 va fi anuntat. La fel s-a intamplat cu telefoanele din 2019 ale seriei A care rulau sistemul de operare nou, Android 9, din fabrica, dar care au ajuns la public abia dupa ce si-a facut aparitia seria S10.

Potrivit altor zvonuri din industrie, Samsung ar putea pregati o prima versiune a lui A91 pentru cateva piete din Asia, dar bazata pe Android 9. Ar putea fi o miscare menita a testa reactia clientilor, in vedere optimizarii versiunii europene a acestui telefon.

Telefoanele din gamele mediene ale lui Samsung se bucura de un succes nemaipomenit in Europa, acaparand o cota de piata de peste 40% in al doilea trimestru al anului. De remarcat e ca 12 milioane din cele in jur de 18.3 milioane de Samsung vandute in Europa apartin seriei A, cu modelul A50 dominand vanzarile, la 3.2 milioane de unitati. Asadar, nu e de mirare ca Samsung doreste sa exploateze acest segment la maxim, adaugand noi modele in partea lui superioara.

Nu e exclus ca Galaxy A71 si A91 sa aduca si un ecran Samsung nou, derivat din cel care va echipa flagshipurile S11, si care sa le faca si mai atractive, pe langa preturile sensibil mai scazute decat ale terminalelor premium.