Samsung lucreaza la comunicatii 6G

/, Blog, Samsung/Samsung lucreaza la comunicatii 6G

Suntem abia in zorii telecomunicatiilor 5G, iar retelele care suporta acest standard sunt inca de dimensiuni infime. Mai mult, pe piata sunt doar cateva terminale care sa poata beneficia de oportunitatile pe care le ofera comunicatiile 5G. Totusi asta nu ii impiedica pe Samsung sa impinga si mai mult limitele in acest domeniu.

Producatorul koreean a declarat in mod oficial aceasta saptamana ca va suplimenta numarul personalului implicat in dezvoltarea de noi standarde de comunicatii wireless. Scopul este cel de a perfecta noua generatie de retele mobile, 6G. Acest grup de ingineri si cercetatori fac parte din recent infiintatul Advanced Communications Research Center care tine direct de compania Samsung Research, divizia de cercetare si dezvoltare a gigantului sud-koreean. Aceeasi divizie se ocupa si de proiectele lui Samsung legate de inteligenta artificiala si de proiectele de robotica.

Nu trebuie sa ne grabim in a anticipa prea mult aparitia standardului 6G, intrucat aceasta tehnologie este abia in faza in care i se pun bazele teoretice. Cel mai probabil vor trece cativa ani buni pana cand comunicatiile 5G vor fi implementate la scara larga, cel putin pana la nivelul la care se afla acum tehnologia 4G/LTE.

Desigur, cea mai mare parte a fabricantilor de telefoane mobile incearca sa aduca pe piata cat mai repede modele cu capabilitati 5G, in ciuda faptului ca retelele sunt deocamdata de mici dimensiuni. Faptul ca Samsung a inceput deja sa lucreze la noua generatie de comunicatii ne poate spune ca producatorul koreean incearca sa isi pregateasca din timp drumul pentru viitor, incercand sa detina suprematia macar in acest domeniu, pentru a contrabalansa fluctuatiile mari ale pietelor si ale veniturilor companiei.

Asadar, pana cand vom beneficia de o acoperire semnificativa a retelelor 5G care sa faca rezonabila investitia intr-un terminal compatibil cu acest standard, va puteti gandi la un drum spre un service pentru a va readuce telefonul mobil intr-o stare cat mai buna in cazul in care are ecranul spart si necesita o inlocuire sticla Samsung.