Samsung lucreaza la o camera integrata in ecran

/, Blog, Samsung/Samsung lucreaza la o camera integrata in ecran

Se spune despre Samsung ca ar fi demarat un proiect de cercetare al carui scop este sa dezvolte o metoda de a integra camera de selfie in ecranul telefoanelor. In cazul in care vom beneficia de o asemenea tehnologie s-ar putea face pasul final catre terminale mobile a carior fata este integral acoperita de display, fara gauri, fara crestaturi.

Cei mai optimisti considera ca acest lucru este posibil, cel mai probabil animati de succesul integrarii scannerului de amprenta intr-un ecran Samsung, care a debutat odata cu familia S10. Aceasta tehnologie a venit la pachet cu o mai mica reparabilitate a telefoanelor, deoarece scannerul este acum sudat de ecran, fiind imposibil de separat in cazul in care apare o defectiune a sticlei de pe display in urma unui accident.

Nu stim inca in ce fel va functiona amplasarea unei camere de selfie in spatele ecranului, dar un oficial Samsung a confirmat ca producatorul koreean lucreaza deja la perfectionarea acestei tehnologii. Yang Byung-duk, vicepresedintele diviziei de Research & Development a lui Samsung a fost citat de presa koreeana de specialitate anuntantd ca gigantul electronic are in vedere introducerea acestui tip de camera in viitorul apropiat.

Ramane de vazut cum vor “ascunde” si ceilalti senzori de pe fata telefoanelor. Este vorba de senzorul de luminozitate, cel de proximitate, difuzoarele si celalalte componente care se regasesc in partea superioara a telefoanelor existente. Deja difuzoarele suporta un mod de functionare dual, care le permite sa fie utilizate si cand utilizatorul vorbeste cu telefonul lipit de ureche, dar se transforma intr-un al doilea difuzor principal in timpul jocurilor sau cand se urmareste continut video.

Cert este ca Samsung a pornit deja pe acest drum si credem ca nu va mai dura chiar atat de mult pana cand vom vedea primele camere ascunse complet in ecranele telefoanelor, fara decupaje si alte artificii de care avem parte in prezent.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.