Samsung lucreaza la un Night Mode dedicat

/, Blog, Samsung/Samsung lucreaza la un Night Mode dedicat

Fotografia pe timp de noapte cu telefonul mobil ramane inca un subiect sensibil, si cu exceptia lui Huawei si, poate, Google, restul fabricantilor de mobile inca se straduiesc sa aduca pe piata fie camere, fie un algoritm digital satisfacator pentru dispozitivele lor. Un zvon recent pomeneste de un plan al lui Samsung de a implementa un mod nocturn dedicat intr-un update viitor pentru seria S10.

Samsung a experimentat aceasta directia cu modul Bright Night, dar rezultatele nu au fost cele asteptate, asa ca o noua abordare pare calea fireasca de actiune. Una din cele mai mari probleme in lumea mobilelor e ca modul nocturn este de obicei activat automat, atunci cand software-ul considera ca e necesar. Este de ajuns sa miscam putin telefonul catre o sursa de lumina si modul nocturn e dezactivat, iar fotografia la care speram sa nu mai existe.

Se pare ca Samsung lucreaza la un mod nocturn dedicat, care sa poata fi activat la dorinta utilizatorului si care sa impiedice astfel dezactivarea in cazul in care conditiile de luminozitate ale cadrului se modifica. Acest nou firmware pentru camerele telefoanelor S10 ar putea fi livrat pana in mai, in cadrul unui update pentru aceste dispozitive.

Ne asteptam ca acest update sa fie deja implementat pana la lansarea lui Note 10 si sa devina o constanta in segmentul flagshipurilor Samsung, intrucat fotografia in conditii de lumina scazuta reprezinta inca o problema majora in industrie. Indiferent de cat de bine ar arata un ecran Samsung, el nu poate compensa pentru calitatea precara a unei fotografii.

Putem spera ca mai multi fabricanti mari vor face eforturi pentru a introduce un mod nocturn performant pe telefoanele lor, intrucat se pare ca din ce in ce mai multi utilizatori isi doresc fotografii excelente chiar si atunci cand lumina lasa de dorit.