Samsung lucreaza la un UI de Android Pie

/, Blog, Samsung/Samsung lucreaza la un UI de Android Pie

Dupa ce Samsung a anuntat ca lucreaza deja la o noua interfata grafica pentru telefoanele lor numita One UI, primele zvonuri indica faptul ca ea ar putea fi bazata pe Android Pie.

Potrivit unor informatii aparute pe Twitter, noul build software are numele de cod N950FXXU5DRK4. Experti in domeniu au interpretat acest nume de cod bazandu-se pe software-ul care ruleaza in prezent pe Galaxy Note 9. Acesta se termina cu CRxx, iar litera C desemneaza sistemul de operare Android Oreo. Asadar, logica ne spune ca litera D din finalul codului (DRK4) ar putea fi un indiciu destul de clar care sa confirme faptul ca noul firmware ruleaza Pie.

Urmand acelasi fir logic, Samsung Galaxy S8 si S8+ ar trebui sa primeasca si ele update-ul la Android Pie, avand in vedere ca ele au fost lansate cu doar un an in urma, fiind inca telefoane foarte recente.

Unele voci considera insa ca Samsung nu va aduce Android Pie pe S8 si S8+, update-ul urmand doar a introduce o serie de noutati seminificative pe Oreo. Totusi, potrivit sursei „Ice universe” care citeaza un oficial Samsung, S8 si S8+ par a fi incluse in liste terminalelor care vor primi One UI, alaturi de S9, S9+ si Note 9. Avand in vedere ca cele mai recente telefoane ale coreenilor sunt programate la a primi update-ul One UI abia in ianuarie 2019, vom mai avea de asteptat una-doua luni pana cand acest firmware va ajunge si pe seria anterioara.

Clientii Samsung au inceput deja sa discute in mediul online, cerand update-ul de Android Pie pentru seria S8 si amenintand ca pentru noile telefoane pe care le-ar cumpara, se vor orienta catre Huawei sau Nokia in cazul in care producatorul coreean nu trece la cel mai nou Android.

Ramane sa asteptam inceputul lui 2019 ca sa vedem ce miscare va fi anuntata. Pana atunci, daca va ganditi la noile terminale, va puteti pregati telefonul actual de vanzare aducandu-l intr-o stare cat mai buna, poate chiar cu o inlocuire sticla Samsung, care sa-l faca sa arate ca nou.