Samsung lucreaza si la un clamshell flexibil

/, Blog, Samsung/Samsung lucreaza si la un clamshell flexibil

Dupa esecul intial la lui Galaxy Fold, Samsung nu s-au lasat descurajati. Au aparut zvonuri care spun ca producatorul koreean ar lucra la inca un nou tip de telefon cu ecran flexibil, dar de aceasta data am avea de-a face cu un terminal care se indoaie pe orizontala. Un clamshell, sau un telefon “cu clapeta”, daca vreti.

Galaxy Fold se desface pentru a obtine un telefon cu un ecran mai mare, in timp ce acest nou model ar face exact opusul. In formatul “inchis” el ar urma sa fie mult mai comod de carat in buzunar, iar Samsung par sa fie incantati sa “serveasca” aceasta caracteristica viitorilor lor clienti.

Diagonala acestui nou terminal ar urma sa fie de 6.7″ potrivit zvonurilor curente. Asta inseamna un telefon cu dimensiuni generoase, in rand cu ce ofera majoritatea modelelor concurentei. Totusi el ar ocupa un loc foarte mic in buzunare sau genti odata pliat, iar aceasta caracteristica i-ar putea atrage pe multi.

Desigur, cea mai presanta problema ramane totusi calitatea acelui ecran Samsung flexibil. Galaxy Fold a esuat lamentabil in momentul in care a ajuns pe mainile presei pentru evaluare si se pare ca la baza acestui esec stau niste erori grave de proiectare. In zona de flexie a acestui telefon exista un spatiu prin care pot patrunde diverse obiecte de mici dimensiuni sau chiar praf si scame, deteriorand ecranul si facand telefonul inutilizabil.

Apoi, una din foliile ecranului, parte integranta a acestuia, nu fusese indeajuns de mare pentru a-l acoperi in intregime, iar unii utilizatori au confundat-o cu folia de protectie cu care vine orice telefon din fabrica. Bineinteles, au incercat sa o dezlipeasca, stricand iremediabil ecranul.

Samsung a adaugat instructiuni clare si specifice referitoare la aceasta folie in cutiile telefoanelor si in manualele de utilizare, dar a si marit-o, indoindu-i marginile sub marginile ecranului si nemailasand sa se vada capetele ei, pentru a preintampina utilizatorii sa o dezlipeasca.

Ramane sa vedem cat de mult a evoluat designul general al telefoanelor flexibile Samsung si daca sunt gata sa isi faca paritia in magazine.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.