Samsung patenteaza o noua interfata de inchidere si minimizare a aplicatiilor pe mobile

/, Blog, Samsung/Samsung patenteaza o noua interfata de inchidere si minimizare a aplicatiilor pe mobile

Pe masura ce puterea procesoarelor mobile creste iar displayurile devin din ce in ce mai mari si mai performante, multitasking-ul isi face loc in randul lucrurilor obisnuite pentru un smartphone sau tableta. Samsung pare sa aiba planuri in aceasta directie, intrucat a fost dezvaluit un nou patent referitor la interactiunea utilizatorilor cu aplicatiile mobile.

Nu este nimic cu adevarat nou sau revolutionar in acest patent, ci mai degraba o adaptare a unui modus operandi cu care sunt obisnuiti toti cei care au utilizat vreodata un calculator personal, fie Windows, Linux sau un Mac. Patentul vizeaza cele trei mici butoane care se regasec in colturile superioare stang sau drept al celor mai multe aplicatii care ruleaza pe un desktop sau laptop.

Samsung ar urmari asadar introducerea unor asemenea butoane, tot trei la numar, in interfata grafica a aplicatiilor lor. Apasand pe unul din aceste butoane, utilizatorii ar putea minimiza aplicatia respectiva, ar putea-o inchide, sau ar putea intra in meniul multi-aplicatie pe care in mod normal il deschide apasarea tastelor Alt+Tab in Windows sau Command+Tab in OSX.

Imaginile atasate patentului infatiseaza un dispozitiv mobil cu colturi rotunjite si cele trei butoare asezate intr-o forma curba. Nu stim cat de comod ar fi de ajuns la acele butoane cu o singura mana in cazul unui telefon cu un ecran Samsung de mari dimensiuni. In cazul unei tablete se presupune deja ca este folosita cu ambele maini, insa.

Desi nu avem inca vreo veste despre iminenta introducerii acestei caracteristici pe telefoanele si tabletele lui Samsung, putem specula ca ea ar putea intra pe lista de features al unei nou generatii a interfetei grafice One UI pe care koreenii o folosesc peste Androidul livrat de Google. Cat despre cat de ergonomica va fi utilizarea acestui patent, doar experienta din viata reala poate oferi raspunsuri concludente.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.