Samsung patenteaza telefonul-bratara

/, Blog, Samsung/Samsung patenteaza telefonul-bratara

Desi gradul de adoptie al telefoanelor mobile pliabile la scara larga este inca un lucru incert, Samsung pare a se pregati pentru un viitor in care acestea devin un lucru comun. Unul din recentele patente depuse de producatorul koreean infatiseaza un nou tip de telefon cu ecran flexibil care poate fi purtat intocmai ca o bratara.

Desigur, existenta unui patent nu presupune ca acel terminal chiar se afla pe lista produselor care vor aparea in viitorul imediat. Insa simplul fapt ca un fabricant isi protejeaza ideile legate de un asemenea telefon ne spune ca cel putin in teorie, am putea sa il vedem intrat in productie.

In forma sa deschisa, acest telefon nu se diferentiaza prea mult de unul traditional. Poate ca raportul aspectului ecranului va fi mai mult in favoarea inaltimii decat a latimii, data fiind particularitatea sa, insa funtionalitatea sa nu ar trebui sa impiedice o utilizare comoda. Datorita sasiului articulat in mai multe puncte, acest terminal ar putea fi infasurat in jurul incheieturii utilizatorului, introducand o functionalitate asemanatoare celei a unui smartwatch.

Ecranele flexibile pe care le fabrica Samsung in acest moment nu sunt acoperite cu sticla, ci cu un tip special de plastic, si au tendinta de a-si reveni la forma initiala. Koreenii spun ca acest concept va beneficia si de un mecanism de blocare a sasiului telefonului in pozitia dorita, caruia i se adauga si cate un magnet mic, dar foarte puternic la fiecare capat, ajutand la mentionerea pozitiei in modul bratara.

Un software specializat va ajusta functionarea telefonului in concordanta cu pozitia sasiului, facand astfel utilizarea lui naturala si fluida. Randarile digitale mai infatiseaza si un modul cu doua camere principale si ceea ce par a fi doua camere de selfie. De asemenea, vedem ca Samsung a eliminat si mufa jack de 3.5 mm, asa ca inclusiv acest detaliu ne-ar putea explicat viitoarele directii pe care producatorul koreean ar putea fi dispus sa le exploreze.

Data fiind arhitectura exceptionala a acestui telefon, suntem curiosi ce ar presupune o inlocuire ecran Samsung pentru un asemenea gadget si mai ales daca e posibil de realizat asa o operatiune intr-un atelier de reparatii GSM.