Samsung patenteaza un ecran flexibil extensibil

/, Blog, Samsung/Samsung patenteaza un ecran flexibil extensibil

Galaxy Fold se afla in purgatoriu, daca ni se permite exprimarea, lansarea lui fiind inconjurata atat de zvonuri cat mai ales de incertitudini nenumarate. Totusi lucrurile nu stau pe loc in tabara koreenilor, gigantul asiatic primind un patent pentru un nou tip de ecran Samsung.

Este vorba de unul cu adevarat revolutionar, care este nu doar flexibil, ci si extensibil. Desigur, avem de-a face doar cu un simplu patent, fiind imposibil a anticipa cand, si mai ales daca acest tip de display va ajunge intr-o buna zi pe telefoane pe care sa le putem cumpara din magazine.

Samsung a prezentat in 2016 un prototip de display OLED flexibil care se putea rula intocmai ca ecranul folosit de proiectoarele clasice, iar el ar urma sa fie folosit, in cel mai optimist scenariu, intr-un telefon mobil real. Sasiul telefonului ar urma sa aiba marginile laterale atasate de acest display, care s-ar rula pe forma lor cilindrica atunci cand terminalul este in pozitia “inchis”, el urmand sa aiba o forma conventionala.

Atunci cand utilizatorul are avea nevoie de un ecran mai mare, tot ce ar avea de facut este sa traga in lateral de aceste margini, tripland suprafata vizibila. Problema constructiva cu care s-a confruntat Fold ramane insa si in acest caz, anume scenariile in care praf sau alte obiecte de mici dimensiuni ar patrunde intre sasiu si ecranul flexibil.

Aceasta a fost una din problemele care au dus la esecul inital lui lui Fold, iar Samsung a declarat ca lucreaza sa redimensionarea balamalei terminalului pentru a face respectivele goluri mai mici si a preintampina intrarea obiectelor straine.

Se pare ca aceasta tehnologie are inca lipsuri, iar inginerii si designerii au multa bataie de cap pentru a o face viabila si gata de implementat in produse destinate publicului larg. Este cert insa ca nu va mai dura mult pana cand o solutie va fi gasita, iar telefoanele mobile vor intra intr-o noua era.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.