Samsung patenteaza un nou telefon pliabil

/, Blog, Samsung/Samsung patenteaza un nou telefon pliabil

Samsung a patentat un nou tip de telefon mobil care se pliaza. Nu existra inca detalii despre specificatiile tehnice sau cand ar putea fi el lansat, dar patentul in sine ne spune ca producatorul koreean are planuri serioase pentru viitorul telefoanelor cu ecran pliabil.

Patentul a fost solicitat in septembrie 2018 si a devenit public recent. Cea mai mare diferenta fata de Galaxy Fold o reprezinta faptul ca acest terminal are un ecran care se pliaza pe exterior, si nu pe interior. Mai mult, linia de pliere are orientare orizontala, in timp ce la Fold ea este verticala.

Desenele date publicitatii de catre WIPO mai arata un aspect interesant. Acest telefon are si un mecanism de blocare. Odata desfacut, telefonul se poate bloca in aceasta pozitie, prevenindu-se astfel indoirile accidentale. Ramane de vazut cat de fiabil este acest mecanism, avand in vedere miile sau zecile de mii de utilizari pe parcursul vietii unui asemenea terminal.

Un alt aspect care ne-a captat atentia este ce tip de protectie va avea acest telefon. Ecranul lui Fold este protejat destul de bine cand telefonul este pliat si doar existenta unor obiecte straine intre laturile displayului l-ar putea afecta. Cu ecranul in exterior insa, lucrurile stau cu totul altfel. Stim cu totii ca displayurile elefoanelor sunt expuse agresiunilor de tot soiul cand sunt puse in buzunare sau in genti, si nu de putine ori ajung sa se zgarie, facand necesara o inlocuire ecran intr-un atelier specializat.

Specialisti din industrie cred ca acest model ar putea aparea in 2020 si pana atunci vor aparea si materiale flexibile rezistente din care sa fie fabricate ecranele. Pentru moment, Samsung a declarat ca vor schimba gratuit ecranele de Galaxy Fold in cazul in care acestea vor incepe sa aiba urme in zona de pliere.