Samsung patenteaza un telefon cu doua ecrane detasabile

/, Blog, Samsung/Samsung patenteaza un telefon cu doua ecrane detasabile

Unul din cele mai interesante patente care au iesit la iveala in industria mobila vine din tabara lui Samsung si ne infatiseaza un design cu totul neasteptat. Acest produs este compus practic din doua telefoane independente, care se ataseaza unul de celalalt cu ajutorul unor magneti.

Aceste doua parti au fiecare (macar) cate un ecran si un procesor, si vor putea fi folosite independent. Nu avem inca detalii despre care din ele va functiona ca si element principal, in cazul in care acest design ar fi unul dual-sim, am avea de-a face cu o abordare revolutionara, fiind practic vorba despre doua telefoane care pot interactiona in feluri nemaivazute pana acum.

Unul din cele mai interesante aspecte este legat de faptul ca aceste doua parti pot fi atasate intr-o sumedenie de combinatii, rezultand dispozitive cu felurite forme, potrivite pentru nenumarate scopuri. Astfel, pe un ecran s-ar putea urmari un film, de exemplu, in timp ce utilizatorul scrie un email sau un SMS pe celalalt ecran. Cum aceste doua componente pot fi asezate si partial unul peste celalat, dupa cum reiese din unele schite atasate patentului, am putea configura acest telefon intr-un mod care imita vechile telefoane slide.

La fel, cand partile sunt atasate magnetic, ecranele lor se pot comporta si ca unul singur. In functie de cat de lata va fi marginea componentelor, acest lucru ar putea reprezenta un atu. Totusi, in cazul in care aceasta margine va fi una mare, un asemenea ecran ar fi nepractic pentru vizionarea de continut video.

Dincolo de elementele pro si contra, ceea ce e imbucurator e faptul ca Samsung dau dovada de creativitate in acest segment, iar acest lucru este o veste foarte buna nu doar pentru fanii producatorului coreean, ci si pentru intreaga industrie de profil.

Cat despre ce inseamna un asemenea dispozitiv pentru cei care lucreaza intr-un service Samsung, ne rezervam pentru moment dreptul de a zambi fara sa adaugam altceva.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.