Samsung planuieste inca doua telefoane pliabile

/, Blog, Samsung/Samsung planuieste inca doua telefoane pliabile

Samsung are planuri mari pentru telefoanele pliabile, urmand a scoate pe piata in curand inca doua modele cu aceeasi tehnologie ca cea folosita in Galaxy Fold. Desi nu exista inca certitudini asupra datei de lansare ale acestor doua terminale noi, se crede ca macar unul dintre ele va vedea lumina zilei acest an, urmand ca al doilea model sa fie introdus in 2020.

Unul din cele doua noi telefoane pliabile a lui Samsung va avea ecranul pozitionat in exterior, fiind un soi de imagine in oglinda a lui Galaxy Fold, care se aseamana unui laptop. Celalalt telefon pliabil ar urma sa aiba ecranul tot la interior, insa el se va indoi pe orizontala. El ar urma sa aiba si un ecran extern, dar surse apropiate lui Samsung spun ca acest lucru depinde in totalitate de cum va fi primit ecranul extern al lui Galaxy Fold.

Practic, Samsung inca nu stiu la ce sa se astepte de la noua abordare pe care a introdus-o Fold si e bazeaza pe feedback-ul utilizatorilor pentru a-si rafina directia in viitor.

Pentru moment insa, cea mai mare problema a lui Samsung ramane ecranul din plastic, care incepe sa pastreze urme in zona de indoire dupa aproximativ 10.000 de plieri. Producatorul koreean este deja pregatit sa ofere o inlocuire ecran Samsung pentru Galaxy Fold in cazul in care unii clienti se vor dovedi nemultumiti de calitatea displayului.

Pe langa Huawei, si Xiaomi au dezvaluit ca lucreaza asiduu la un telefon pliabil, in timp ce despre Apple se zvoneste ca ar avea si ei planuri serioase pentru un iPhone similar, dar al carui ecran ar fi acoperit cu un tip special de sticla fabricat de Corning.

Aceasta tehnologie este inca la inceput, asa ca nimeni nu stie ce va functiona pe termen lung si care designuri se vor dovedi a fi castigatoare. Cert este ca lumea telefoanelor mobile face progrese simtitoare, si acest lucru nu poate decat sa ne bucure.