Samsung poate fabrica telefoane multi-flexibile, cand va fi cazul

/, Blog, Samsung/Samsung poate fabrica telefoane multi-flexibile, cand va fi cazul

Lansarea lui Galaxy Z Flip este un mesaj clar transmis de catre Samsung competitiei din industrie in ceea ce priveste viitorul telefoanelor flexibile. Desi este abia la inceput, aceasta nisa are un potential substantial, presupunand ca publicului ii va placea aceasta idee si pe masura ce terminalele acestea se vor dezvolta si vor fi din ce in ce mai performante si mai trainice.

Fold, primul terminal cu ecran Samsung flexibil, a avut nesansa de a deschide un drum pe care nimeni nu mai pasise. Coroborand acest lucru cu cateva erori de proiectare si conceptie, Fold a esuat la lansare, dar a pavat calea pentru viitoarele telefoane vor merge.

De la polimerul de plastic care acoperea displayul lui Fold, Samsung a trecut la ecran din Ultra-Thin Glass, un compus mult mai rezistent si mai performant, care promite sa elimine din posibilele necazuri pe care le-ar putea avea de infruntat posesorii. Mai mult decat atat, folosirea de UTG promite un viitor stralucit, deschis catre designuri si mai indraznete.

Dupa lansarea lui Z Flip, Roh Tae-moon, seful diviziei de mobile a lui Samsung, a declarat ca fabricantul koreean este acum gata sa produca inclusiv ecran care se pliaza in mai mult decat un punct. Un display triplu-flexibil nu este o idee deloc noua, dar pana acum, transpunerea ei in realitate era impiedicata de limitarile tehnologiilor existente.

Odata cu folosirea UTG, Samsung ar putea dezvolta ecrane care au multiple puncte de pivotare, atat pe orizontala, cat si pe verticala. Problema cea mai mare insa, adauga oficialul koreean, nu este reprezentata de ecran, ci de aplicatiile si serviciile care vor trebui adaptate pentru a benefica la maxim de capabilitatile acestor displayuri.

Dupa ce a durat aproximativ 7 ani pentru a duce Galaxy Fold de la stadiul de concept pana la aparitia produsului fizic, Z Flip a avut nevoie de doar trei ani. In viitor, acest proces de dezvoltare va fi in mod cert scurtat, iar terminalele vor deveni din ce in ce mai capabile si putin conventionale. Dar, mentioneaza Tae-moon, nu a sosit timpul potrivit pentru asemenea telefoane. Nu inca, cel putin…

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.