Samsung pregateste baterii cu grafen

/, Blog, Samsung/Samsung pregateste baterii cu grafen

Samsung ar putea introduce o schimbare majora in industria telefoanelor mobile in scurt timp. Potrivit unor surse apropiate de gigantul koreean, bateriile bazate integral pe tehnologia grafenului ar putea deveni realitate in 2020 sau 2021.

Grafenul este un compus descoperit in urma cu aproximativ 15 ani si despre care s-a spus in nenumarate randuri ca ar putea reprezenta alternativa cea mai buna a bateriilor litiu-ion care sunt folosite in prezent. Se pare ca acel moment este acum aproape, iar schimbarile legate de introducerea sa la scara industriala ar putea revolutiona industria mobila.

Grafenul este un alotrop al carbonului, similar intrucatva cu diamantul, grafitul, nanotuburile de carbon sau fullerenele, si are bineinteles, proprietati deosebite. El este compus dintr-un strat de atomi de carbon care are grosimea unui singur atom, fiind, raportat la dimenisunile sale, de 100 de ori mai rezistent decat otelul. Totusi nu duritatea sa il face util in industria telefoanelor mobile, ci proprietatile sale de conductivitate electrica.

Bateriile bazate pe grafen au fost testate de Samsung deja, dar costurile lor s-au dovedit a fi enorme, facandu-le nefezabile pentru productia de masa. Se pare insa ca acest lucru urmeaza sa se schimbe, aceasta tehnologie devenind suficient de matura si de bine pusa la punct pentru a o face vandabila la un pret accesibil.

Bateriile de grafen ar urma sa fie mai mici, mai subtiri, capabile sa stocheze mult mai multa energie, fiind si mult mai rapid de incarcat decat tot ce avem acum in telefoanele mobile. Toate aceste avantaje ar urma sa fie disponibile fara ca temperatura de operare/incarcare sa creasca.

Dupa punerea in vanzare a bateriilor cu grafen, am putea vedea si un nou ecran Samsung, mult mai performant, care sa beneficieze din plin de capabilitatile acestor acumulatori. Displayurile telefoanelor mobile sunt probabil cei mai insemnati consumatori, asa ca un boost in tehnologia bateriilor ar putea insemna si un salt major in tehnologia ecranelor, care sa ii faca fericiti pe multi fani Samsung.