Samsung pregateste memorii UFS 3.0 de pana la 1 TB

/, Blog, Samsung/Samsung pregateste memorii UFS 3.0 de pana la 1 TB

Samsung pregateste telefoane cu stocare semnificativ mai rapida in viitorul apropiat. Informatia parvine chiar de la unul din marii furnizori de componente in industria mobilelor, Qualcomm. In timpul unei conferinte pe tema 4G si 5G tinute in Hong Kong, oficiali Qualcomm au mentionat ca Samsung isi va echipa telefoanele viitoare cu memorie de tip UFS 3.0.

Standardul UFS (Universal Flash Storage) pare a fi exact ce trebuie pentru a pregati o experienta cat mai buna cu viitorul standard de comunicare wireless, 5G. Tehnologia UFS a debutat in 2011, si la numai doi ani mai tarziu s-a trecut la UFS 2.0, de patru ori mai rapida decat cea initiala. Totusi, memoria UFS a fost introdusa in telefoane abia in 2015, cu Samsung Galaxy S6.

In acest moment, cele mai noi telefoane utilizeaza UFS 2.1, cum ar fi OnePlus 5, Galaxy S8 sau HTC U11. Desi fabricarea ei este intrucatva similara cu cea a chipurilor de memorie RAM, UFS nu este atat de rapida. Totusi, spre deosebire de RAM, acest mediu de stocare poate retine informatia pe termen indelungat, chiar si fara ca telefonul sa fie pornit sau alimentat. Memoria UFS 3.0 permite stocare mai mare in aceeleasi dimensiuni, si este de aproximativ doua ori mai rapida decat cele mai bune componente de pe piata actuala.

Noile chipuri de memorie vor avea capacitati de 128 GB, 256 GB si 512 GB urmand ca un modul de 1TB sa apara pe piata in 2021. Acest detaliu ne spune si ca telefoanele cu memorie de 64 GB vor disparea in curand din lista de produse a lui Samsung, macar in ceea ce priveste telefoanele de la varful gamei.

Pentru 2020, Samsung pregateste si lansarea pe piata a modulelor de RAM LPDDR5, care ar putea veni cu viteze de peste 51 GB/s si cu o eficienta energetica imbunatatita cu 20%. Ramane de vazut cum vor evolua display-urile telefoanelor pe viitor, si cat de dificila va fi o inlocuire ecran Samsung.