Samsung pregateste senzorii foto de 144 MP

/, Blog, Samsung/Samsung pregateste senzorii foto de 144 MP

Samsung a anuntat ca a perfectat o noua tehnologie pentru tranzistorii ce vor fi utilizati pentru viitorii lor senzori foto-video. Noua arhitectura foloseste tranzistori de 14 nm de tip FinFET, iar senzorii vor fi de 144 MP.

Producatorul koreean va utiliza aceeasi tehnologie ca si cea folosita la senzorul de 108 MP, care insumeaza imaginile inregistrate de cate 4 pixeli alaturati, grupandu-le in functie de un algoritm propriu pentru a obtine un plus de lumina si detalii, in timp ce zgomotul optic al cadrelor trase in lumina slaba este redus.

Desi senzorii de imagine au nevoie de voltaje mai mari decat ce folosesc alti tranzistori, de minim 2V, Samsung spun ca au reusit sa optimizeze foarte bine consumul de energie, si prin urmare emisiile termice. La captura de imagine la 10 cadre pe secunda, senzorul de 144 MP este cu 42% mai eficient, in timp ce la 30-120 fps, economia este de 37%.

Suntem curiosi sa vedem primele rezultate concrete ale acestui nou senzor. In cele din urma, el va produce tot o imagine de 12 MP, la fel cu cea pe care o produce noua generatie de iPhone, dar fiecare pixel din aceasta va reprezenta o combinatie a celor mai bune cadre inregistrate de patru pixeli adiacenti, asa ca am putea avea parte de surprize placute.

Competitia in acest domeniu este foarte apriga, mai ales dupa ce Apple a scos pe piata tehnologia Deep Fusion, care a propulsat calitatea iamginilor obtinute cu telefoanele iPhone la varful ierarhiei de profil. Ramane de vazut si ce va face producatorul koreean pe partea de afisare a imaginii, caci se pare ca viitoarele flagshipuri vor beneficia si de un nou tip de ecran Samsung.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.