Samsung pregateste un telefon cu 3 ecrane?

/, Blog, Samsung/Samsung pregateste un telefon cu 3 ecrane?

Telefoane care se deschid in forma de evantai au mai fost fabricate, dar nici unul din ele nu a cunoscut vreun succes comercial remarcabil. Cu toate acestea, Samsung a patentat un asemenea design, doar ca nu cu unul, nu cu doua, ci cu TREI ecrane.

Patentul a fost depus in Korea undeva in 2018, dar a fost aprobat abia in acest an. Desigur, existenta unui patent nu inseamna automat ca Samsung chiar va fabrica un asemenea terminal. Mai degraba am zice ca e o incercare de a explora noi directii in industria mobilelor, chiar daca avem de-a face cu un design cel putin indraznet, ca sa nu zicem de-a dreptul ciudat.

Dincolo de adaugarea unui plus semnificativ de ecran utilizabil, cele trei ecrane care sunt prinse unul de celalalt in partea de jos prin intermediul unui pivot reprezinta o idee destul de bizara. Ne este greu sa ne imaginam la ce ar folosi un asemenea aranjament, mai ales cu trei ecrane la dispozitie.

Doua ar avea un oarecare sens, daca luam in calcul aplicatii foto gandite special pentru un asemenea telefon. Pentru editarea unei imagini in modul portret, am putea avea poza in cauza pe unul din ecrane, in timp ce al doilea ar fi folosit in mod orizontal pentru meniuri, reciproca fiind valabila si in cazul imaginilor landscape. Totusi un al treilea ecran pare cam mult.

De asemenea, nu putem sa ne aducem aminte de esecul lui Galaxy Fold si sa nu ne gandim la ce ar insemna obiecte de mici dimensiuni, praf sau scame prinse intre cele trei “petale”, si ce ar insemna reparatiile unui asemenea ecran Samsung. Nu suna deloc bine un asemenea scenariu, asa-i?