Samsung prezinta Galaxy A41

/, Blog, Samsung/Samsung prezinta Galaxy A41

Dupa nenumarate informatii care au transpirat catre presa online, Samsung a anuntat intr-un final noul Galaxy A41. Acest telefon si-a facut debutul oficial in Japonia, dar nu va fi disponibil in magazine decat in iunie. Chiar si cu aceasta perioada de asteptare, cei care isi doresc un nou telefon au motive sa fie rabdatori, caci A41 aduce o sumedenie de imbunatatiri fata de modelul precedent, A40.

In primul rand avem de-a face cu un ecran Samsung mai mare, care are acum diagonala de 6.1″, cu tehnologie Super AMOLED la rezolutie FHD+. Displayul pastreaza crestatura in forma de picatura de apa sau “U” in partea central-superioara, dar integreaza acum scannerul ultrasonic de amprenta care i-a luat locul celui traditional de pe spatele telefonului. Camera de selfie este echipata cu un senzor de 25 MP.

Modulul principal de camere a suferit imbunatatiri semnificative, si el. Aranjarea celor trei camere este pe verticala, in locul insulelor de forma rectangulara care se regasesc pe majoritatea terminalelor din seria Galaxy A. Samsung a adus un senzor de 48 MP alaturi de unul ultrawide de 8 MP si unul de adancime de 5 MP, un important pas in fata raportat la ce ofereaau pana acum telefoanele din gama mediana de pret ale koreenilor.

Procesorul este un Helio P65, ajutat de 4 GB de RAM, iar stocarea de baza este de 64 GB. Un slot microSD permite adaugarea de spatiu pana la 512 GB, deci pe partea aceasta Galaxy A41 este acoperit.

Acumulatorul inmagazineaza 3500 mAh si suporta incarcare de 15W prin portul USB-C. Un alt upgrade binevenit il reprezinta rezistenta la praf si apa, conforma cu standardul IP68. Ne asteptam ca Samsung sa instaleze din fabrica Android 10 si interfata grafica One UI 2.0.

Inca nu avem detalii legate de pret, dar stim ca Samsung Galaxy A41 va fi disponibil in trei versiuni de culoare, alb, albastru si negru.