Samsung renunta la propriile core-uri de procesor Mongoose

/, Blog, Samsung/Samsung renunta la propriile core-uri de procesor Mongoose

Samsung a anuntat ca va inchide o fabrica de componente de procesoare din Austin, Texas, in Statele Unite. Acolo, compania koreeana a fabricat pana acum propriile core-uri de procesoare mobile numite Mongoose. Totusi, de la 31 decembrie anul curent Samsung va inchide aceasta uzina si va trimite in somaj in jur de 300 de angajati.

In locul nucleelor proprii Mongoose, Samsung ar urma sa foloseasca unele din gama ARM identice, precum si modele viitoare care vor fi dezvoltate. Notabil e si faptul ca alti fabricanti, precum Huawei si Qualcomm utilizeaza aceeasi reteta, bazandu-se pe nucleele de procesoare produse de ARM.

ARM va continua sa produca nuclee semi-custom, bazate in principiu pe propria arhitectura, dar le va adapta in functie de cererile clientilor, pentru a raspunde nevoilor lor particulare. Se pare ca aceasta solutie este una mai profitabila pentru toata lumea, intrucat Samsung nu vor mai fi nevoiti sa investeasca atat de mult in dezvoltare, lasand acest aspect in grija lui ARM, si desigur platind pentru aceasta.

Viitorul procesor Exynos 9830 pe care il asteptam in noile flagshipuri Samsung va fi deci, cel mai probabil, echipat cu nuclee ARM Cortex A-77, in timp ce koreenii ar urma sa lucreze in stransa colaborare cu AMD pentru fabricarea unor noi procesoare grafice mobile.

In mod cert, strangerea relatiilor cu AMD are drept scop ultim crearea unor noi generatii de procesoare grafice care sa lucreze in tandem cu un nou tip de ecran Samsung pe care l-am putea vedea implementat in scurt timp pe telefoanele koreenilor. Deja se vehiculeaza displayuri de 120 Hz sau camere de peste 100 MP care sa echipeze si alte telefoane decat cele din gama premium, iar ele vor avea nevoie de mai multa putere de procesare, fie ca e vorba de jocuri sau multimedia.