Samsung S10 primeste cititor QR nativ

/, Blog, Samsung/Samsung S10 primeste cititor QR nativ

Codurile QR au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani si incet-incet incep sa castige tot mai mult teren in defavoarea codurilor de bare. Iar pentru ca telefoanele actuale nu degeaba sunt smart, capacitatea lor de a citi codurile QR devine pe zi ce trece o caracteristica din ce in ce mai importanta.

Cel mai recent update software pentru familia S10 va aduce capacitatea de a interpreta coduri QR ca si functie nativa in aceste telefoane. Asadar, terminalele Samsung S10 vor putea citi codurile QR fara ajutorul unei aplicatii terte, acest lucru devenind posibil chiar din aplicatia nativa foto.

Update-ul lunii iunie pentru S10e, S10 si S10+ aduce aceasta functie mai aproape de utilizator, ea putand fi accessata usor, prin intermediul camerei foto. Pana acum, ea era disponibila doar prin intermediul lui Bixby. Noul update retine functia in randul celor administrate prin Bixby, dar adauga si accesibilitate directa.

Odata camera pornita si indreptata catre un cod QR, telefoanele vor recunoaste despre ce e vorba, activand automat software-ul care interpreteaza codul. In cazul in care NU doriti sa aveti la dispozitie aceasta functie in mod permanent, ea poate fi dezactivata prin intermediul unui buton software din aplicatia foto.

Samsung a inceput deja distribuirea acestui update cu codul G97*FXXU2ASF3, unde steluta desemneaza modelele de S10 caruia is e adreseaza. Daca nu primiti notificari pe telefon, puteti naviga in meniu la sectiunea Software Update si sa activati manual downloadul. In cazul in care nu sunteti siguri pe ce faceti, va puteti adresa unui service telefoane Samsung iar cei de acolo vor fi bucurosi sa va ajute contra unei taxe modice.