Samsung S10 primeste haptic feedback la navigare

/, Blog, Samsung/Samsung S10 primeste haptic feedback la navigare

Update-ul lunii iunie aduce o noua functionalitate interesanta pentru telefoanele din gama S10. Este vorba despre feedback-ul haptic la navigare, un raspuns tactil care confirma daca anumite gesturi au fost efectuate cu succes.

Pana acum, utilizatorii de telefoane din familia S10 nu aveau nici un mod direct de afla daca gesturile lor au fost executate corect, inafara de a privi la ecran si de a vedea ce se intampla.

Dupa ce faci update-ul sistemului de operare, va trebui sa mergeti in meniul de setari si sa activati Touch Vibration. Trebuie sa stiti ca feedbackul haptic va fi oferit numai in urma anumitor gesturi de navigare sau la apasarea butoanelor, asadar nu va fi agasant de fiecare data cand puneti degetul pe un ecran Samsung.

Producatorul koreean nu va distribui acest update la scara larga din prima, el fiind rezervat unor anumite piete in prima faza. Totusi, intr-un timp relativ scurt, firmware-ul nou va ajunge Over-The-Air la toate telefoanele S10e, S10 si S10+. In cazul in care nu doriti sa asteptati notificarea de update, puteti verifica manual daca exista o versiune pentru telefonului dumneavoastra navigand la meniul Settings si apoi la Software Update, unde sa selectati Download Updates Manually.

Dincolo de ceea ce cred proprietarii de S10 referitor la utilitatea acestei functii, au aparut intrebari legate de cata energie va consuma ea in momentul in care avem de-a face cu utilizare intensiva. Unele voci considera ca Samsung ar trebui sa schimbe motorul haptic cu unul superior, care sa ofere o experienta mai placuta, similara cu ceea ce ofera telefoanele Pixel ale lui Google sau, si mai bine, iPhone.