Samsung S11 ar putea avea camera de 108 MP si zoom optic 5x

/, Blog, Samsung/Samsung S11 ar putea avea camera de 108 MP si zoom optic 5x

Mai sunt luni bune pana cand Samsung va incepe sa vorbeasca despre noul telefon S11, insa deja avem indicatii ca el ar putea aduce o imbunatatire majora in ceea ce priveste camerele. Sursa koreeana Elec pomeneste despre faptul ca Samsung S11 ar putea introduce o noua camera de tip periscop cu un senzor de 108 MP.

Acest tip de camera foloseste o prisma care reflecta imaginea catre senzorul pozitionat transversal in raport cu corpul telefonului. Aceasta arhitectura permite instalarea unui sistem de lentile mai complex si cu o dinamica mai ampla. Astfel, Samsung ar putea obtine o camera capabila de zoom optic 5X, in timp ce motoare minuscule ar ajusta pozitia prismei pentru o stabilizare optica superioara a imaginii.

Samsung Electro-Mechanics a publicat chiar si un video scurt pe YouTube care infatiseaza schema acestui nou tip de camera, dar fara a se adauga vreun detaliu legat de data la care am putea beneficia de ea. Totusi, expertii din industrie considera ca nu este deplasat sa ne asteptam ca aceasta camera periscop de 108 MP sa se regaseasca in urmatoarele flagshipuri ale producatorului koreean.

Suntem curiosi sa vedem pana unde se va intinde acest veritabil razboi al camerelor. Alti producatori, precum Xiaomi, au deja senzori de 108 MP, dar se pare ca la capitolul procesoare si software nimeni inafara de Google, Huawei, Samsung si Apple nu sta suficient de bine.

Se zvoneste si ca producatorul koreean ar putea upgrada mai multe aspecte ale urmatoarei generatii S, probabil cu un nou tip de ecran Samsung, care sa scoata si mai mult in evidenta capabilitatile camerelor.