Samsung S11 are numele de cod Picasso

/, Blog, Samsung/Samsung S11 are numele de cod Picasso

Potrivit tipsterului IceUniverse, numele de cod al viitorului telefon Samsung S11 este Picasso. Desi ciclul de update-uri majore al producatorului koreean se intinde de obicei pe parcursul a doi ani, i-am putea vedea pe Samsung fortati sa anticipeze aceasta miscare din cauza presiunii competitiei din ce in ce mai acerbe.

Este greu de estimat daca numele Picasso are vreo legatura reala cu planurile lui Samsung. Pablo Picasso a fost un pictor care a revolutionat arta grafica introducand un nou curent care a impresionat iubitorii de frumos, iar daca Samsung se ghideaza dupa “mostenirea” lui, am putea vedea un nou terminal din seria S care sa aduca noutati semnificative.

Bineinteles, cel mai asteptat upgrade este cel legat de camere. Si nu e atat vorba despre calitatea lor, cat despre amplasarea celei de selfie. Koreenii au mai vorbit in trecut despre un viitor care include un ecran Samsung care sa nu mai aiba nici crestaturi si nici decupaje, si care sa se intinda pe intreaga suprafata a telefonului, dar cand am putea vedea acest tip de display ramane inca un mister.

Daca implementarea scannerului de amprenta a fost relativ usoara, camerele integrate in display sunt o cu totul alta problema. Desi camerele de selfie pot fi micsorate fara a compromite calitatea imaginii, amplasarea uneia in spatele sticlei este cea mai mare provocare, si asta din cauza ca va fi nevoie ca displayul sa afiseze imagini atunci cand camera nu este in functiune, ramanand perfect transparent in timpul filmarii sau fotografiei.

Numele de cod ar putea semnifica si un update major estetic care nu ne-ar mira prea mult. Din cauza competitiei foarte puternice, Samsung s-ar putea vedea nevoiti sa faca schimbari radicale in familia flagshipurilor lor, care sa atraga noi clienti ce isi doresc atat un telefon cu performante de top, cat si un design distinctiv si indraznet.