Samsung S11, din ce in ce mai probabil echipat cu camera de 108 MP

/, Blog, Samsung/Samsung S11, din ce in ce mai probabil echipat cu camera de 108 MP

Tipsterul IceUniverse a scris recent pe Twitter ca S11, urmatorul flagship al lui Samsung, este foarte probabil sa fie echipat cu o camera principala de 108 MP. Acest aspect nu este intru totul nou, deoarece acest zvon a aparut cu cateva luni in urma, dupa ce Samsung a anuntat crearea senzorului ISOCELL Bright HMX, in colaborare cu Xiaomi.

Se pare acum ca sansele de a vedea S11 cu o asemenea camera monstruoasa sunt ceva mai mari, in special daca analizam previziunile facute in trecut de IceUniverse. El adauga ca S11 ar putea fi echipat cu o noua versiune de ISOCELL, intrucatva diferita de cea pe care o vom vedea on terminalele CC9 Pro sau Mi Note 10 ale chinezilor.

Care exact vor fi modificarile pe care le va introduce Samsung ramane inca un mister. Exista speculatii potrivit carora producatorul koreean ar putea modifica matricea acestui senzor sau ar putea adauga o lentila mai luminoasa, dar aceste schimbari nu sunt limitate la senzorul propriu-zis. Am putea vedea inclusiv upgrade-uri in domeniul lentilei periscop cu zoom de 5x, desi nu speram prea mult ca acest numar (al zoomului) sa creasca.

Acest senzor ISOCELL combina imagini de la patru pixeli adiacenti pentru a obtine un cadru de 27 MP care promite un nivel exceptional de claritate si detaliu, chiar si in conditii de luminozitate scazuta. Ramane sa vedem ce miscare va face producatorul koreean in domeniul displayurilor, intrucat aceasta noua camera, in tandem cu noile serii de procesoare ar putea folosi din plin un nou tip de ecran Samsung, poate unul cu rata de refresh de 120 Hz.