Samsung S20 filmeaza 8K

/, Blog, Samsung/Samsung S20 filmeaza 8K

Noile flagshipuri ale lui Samsung aduc o premiera in industrie, si anume filmarea 8K. Desigur, pentru multi, 8K poate parea excesiv si aproape inutil, insa daca ne gandim ca apar din ce in ce mai multe televizoare imense si monitoare super-performante care ofera o calitate uluitoare, parca lucrurile incep sa aiba sens.

Filmarea 8K duce 24 fps deocamdata, dar e posibil ca update-uri de soft viitoare sa imbunatateasca aceasta caracteristica. Desigur, rezolutia 8K este mult peste ce poate afisa tipul de ecran Samsung cu care este echipata familia S20, dar suntem siguri ca imaginile vor arata spectaculos.

Samsung a introdus o limitare a filmarilor 8K pe S20. Utilizatorii pot filma timp de 5 minute la rezolutie maxima, dar acesta limitare nu e un lucru nou. Si incazul lui S10, utilizatorii puteau filma in continuu timp de 10 minute la rezolutie 4K la 30 fps si 5 minute 4K la 60 fps.

Desigur, va intrebati cat spatiu ocupa filmarea 8K la 24 fps. Desi un minut de 4K pe S10+ ocupa aproximativ 350 MB, inregistrarile 8K pe S20 au nevoie de doar 600 MB pe minut. Prin urmare, utilizand un S20 vanilla, care are doar 128 GB de stocare proprie, va trebui sa aveti grija si sa descarcati periodic inregistrarile, pe un calculator sau in cloud. Desigur, si in cazul lui S20 exista oricand posibilitatea de a adauga un card microSD pentru a extinde capacitatea de stocare.

S20+ si S20 Ultra pot fi achizitionate cu pana la 512 GB de stocare de la bun inceput, ceea ce face totul mai usor. Ramane de vazut cum se va dezvolta Samsung in aceasta directie si daca va elimina aceste limitari, asa cum este cazul lui Apple.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.