Samsung S20 va schimba automat rata de refresh

/, Blog, Samsung/Samsung S20 va schimba automat rata de refresh

Un ecran Samsung cu rata mare de refresh a fost unul din scopurile urmarite indelung de producatorul koreean si care s-a materializat odata cu noua serie S20. Aceste terminale au displayuri Dynamic AMOLED cu rata de refresh care ajunge la 120 Hz, insa aceasta valoare nu va fi atinsa in orice scenariu.

Pentru moment, refreshul de 120 Hz nu poate fi activat decat la rezolutii de maxim Full HD+, dar Samsung nu a dat publicitatii vreo motivare oficiala pentru aceasta stare de lucruri.

Expertii din industrie considera ca aceasta limitare isi are originea in necesarul de energie pentru o valoare a ratei de refresh atat de ridicata. S-a observat o legatura directa intre temperatura bateriei si modificarea acestei rate. Odata ce temperatura acumulatorului depaseste 42 de grade celsius, sistemul de operare comuta automat ecranul in mod 60 Hz.

Mai mult, aceasta rata de refresh mai scazut este activata in mod automat atunci cand utilizatorii pornesc aplicatii care consuma mult curent, cum ar fi Google Maps ori camera foto/video. La fel, cand nivelul bateriei scade sub 5%, 60 Hz ramane singura optiune care functioneaza.

Este posibil ca un update viitor sa permita posesorilor de S20 sa utilizeze ecranul la 120 Hz la rezolutie maxima, WQHD+, asta in cazul in care si software-ul care administreaza resursele de energie ale telefoanelor va putea face fata acestor solicitari.

Voci aparute recent in aceasta dezbatere speculeaza ca procesorul grafic asociat lui Exynos 990 nu ar putea opera in asemenea conditii, iar Samsung au preferat aceasta limitare pentru a nu aparea diferente in utilizarea celor doua versiuni de echipare.