Samsung S21 ar putea avea camera de selfie in ecran

/, Blog, Samsung/Samsung S21 ar putea avea camera de selfie in ecran

Camera de selfie integrata intr-un ecran Samsung reprezinta unul din cele mai importante teluri pe termen scurt ale producatorului koreean, iar cele mai recente zvonuri par a indica faptul ca eforturile companiei s-ar inteti in aceasta directie.

Potrivit lui IceUniverse, Samsung ar lua in considerare studii serioase de fezabilitate legate de integrarea camerei dedesubtul ecranului pentru urmatoarea generatie de flagshipuri, pe care sursa o numeste S21.

Desigur, la mijloc sunt o serie de probleme de natura tehnica ce au impiedicat pana acum aducerea in stadiu de produs finit al acestei tehnologii. Cea mai complicata se refera la cantitatea insuficienta de lumina care ar ajunge la senzorul camerei de selfie, lucru care ar cauza imagini de o calitate precara. O alta, la fel de importanta, este alinierea densitatii pixelilor de pe ecran in dreptul camerei cu cea a restului suprafetei displayului.

Producatorii chinezi Oppo si Xiaomi au testat deja niste modele de camere integrate in ecran, dar rezultatele lor au fost modeste, ca sa fim indulgenti. Se pare ca e nevoie de un fabricant cu vaste resurse tehnologice si financiare pentru a pune la punct un asemenea dispozitiv, iar Samsung ar putea fi acela, in cazul in care vor considera ca se poate ajunge la rezultate comparabile cu cele pe care le produc deja camerele traditionale.

Ramane de vazut daca si cum vor reusi koreenii sa rezolve aceasta problema. In cazul in care demersul vor va fi incununat de succes, ne putem astepta ca si alti fabricanti importanti sa cumpere acesta tehnologie de la Samsung pentru a o integra in telefoanele lor. Dar pana atunci mai avem de asteptat…