Samsung SAMOLED e noul tip de ecran pentru S11

/, Blog, Samsung/Samsung SAMOLED e noul tip de ecran pentru S11

Avem noutati din tabara Samsung, iar ele ii vor incanta pe fanii brandului. Producatorul koreean a patentat un nou tip de ecran Samsung denumit SAMOLED, iar el este cel mai probabil destinat in principal flagshipurilor S11 si Note 11.

Pentru modelele familiei S10 lansate anul acesta, Samsung pregatise un display Dynamic AMOLED cu suport HDR10+, cu o densitate de pixeli impresionanta, de 526 ppi. Noul SAMOLED este in mod cert o prescurtare pentru “Samsung AMOLED” si nu trebuie confundat cu tehnologia Super AMOLED, de asemenea o marca inregistrata a koreenilor.

Deocamdata nu avem detalii tehnice despre SAMOLED, dar unele voci sustin ca el nu va aduce imbunatatiri radicale, mai ales in ceea ce priveste rata de refresh. Bineinteles, nimeni nu sufla o vorba despre densitatea de pixeli, ori despre forma pe care o pregatesc designerii lui Samsung.

Ce pare sa fie destul de cert insa e faptul ca nu doar terminalele premium ale lui Samsung vor beneficia de ecranele SAMOLED. Desigur, ele ar putea reprezenta unul din punctele-cheie ale prezentarii acestor telefoane de varf, la fel cum este cazul cu aproape fiecare flagship al unui producator care se respecta.

Avand totusi in vedere politica recenta a koreenilor de a echipa cu tehnologiile cele mai moderne si telefoane din gama medie, nu ne-ar mira deloc sa vedem displayuri SAMOLED si in terminale din seria A, si nu neaparat cele mai scumpe ale segmentului. Ba chiar putem spera sa luam primul contact cu acest nou tip de ecran inainte de lansarea lui S11, folosit “de test” in telefoane precum Galaxy A71, modelul 5G ieftin pe care il va lansa in curand Samsung.

Asa o miscare ar avea mult sens, data fiind seria de experiente neplacute a lui Samsung atunci cand a fost vorba de ecranul flexibil al lui Galaxy Fold. Fripti cu ciorba, Samsung ar putea sufla si in iaurt, vorba proverbului, preferand sa aduca pe piata noul ecran SAMOLED pe niste telefoane mai putin importante, pentru a se asigura ca noua tehnologie functioneaza ireprosabil.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.