Samsung se pregateste de lansarea lui Galaxy A51 5G

/, Blog, Samsung/Samsung se pregateste de lansarea lui Galaxy A51 5G

Se stie deja de mai multa vreme ca Samsung au planuri mari in ceea ce priveste piata 5G, asa ca nu mira pe nimeni ca producatorul koreean lucreaza la cat mai multe versiuni compatibile cu acest nou standard de comunicare. Unul din telefoanele 5G care urmeaza a fi lansat in curand este Galaxy A51 5G, care tocmai si-a primit certificarile necesare din partea Wi-Fi Alliance.

Potrivit documentelor provenite de la aceasta agentie, A51 5G va fi compatibil cu Wi-Fi b/g/n/ac si va opera atat in banda de 2.4 GHz, cat si in cea de 5 Ghz. El al trebui sa fie destul de similar cu versiunea standard A51, ceea ce inseamna ca ar putea avea un procesor Exynos, dar model 980 octa-core cu modem integrat in loc de 9611, ajutat de 4, 6 sau 8 GB de RAM, in cazul in care Samsung va decide sa pastreze “reteta”. Versiunile de stocare ar urma sa inceapa cu 64 GB, ajungand pana la 128 GB, la care se poate adauga un card microSD.

Este destul de probabil ca Galaxy A51 5G sa aiba acelasi ecran Samsung ca al versiunii standard, un Super AMOLED de 6.5″ cu perforatie centrala pentru camera de selfie de 32 MP. In ceea ce priveste camerele principale, ne asteptam sa fie pastrat modulul lui A51, cu patru senzori, cel de baza de 48 MP, alaturi de unul ultrawide de 12 MP si doi de cate 5 MP, un macro si unul de adancime.

Ramane de vazut daca Samsung vor mentine acumulatorul de 4000 mAh sau vor aduce unul mai mare pentru A51 5G, data fiind “foamea” de curent mai mare a modemului 5G. Ceva ne spune ca nu vor avea loc schimbari in acest domeniu, dar pana la anuntul oficial nu avem vreo certitudine.

Nu avem inca o data de lansare a lui Galaxy A51 5G sau vreun pret estimat, insa cele mai multe indicii par a fi in favoarea unui anunt in cursul lunii urmatoare.