Samsung testeaza Android Q pe S10

/, Blog, Samsung/Samsung testeaza Android Q pe S10

Samsung testeaza deja viitoarea versiune de Android pe terminalele familiei S10. Acest lucru nu ar fi in sine o noutate, intrucat Google le permite accesul fabricantilor majori la cele mai noi versiuni ale sistemelor de operare pentru optimizari si teste. Ramane insa la latitudinea acestora din urma sa lanseze versiuni beta catre clientii lor, iar zvonurile legate de Samsung par a indica faptul ca producatorul koreean ar putea lansa o versiune Android Q beta mai devreme decat ne-am astepta.

Pe langa cel mai performant ecran Samsung, terminalele seriei S10 sunt si echipate cu procesoare foarte puternice si RAM suficient pentru a putea rula fara probleme cele mai recente OS-uri de la Google, asa ca nu exista prea multe piedici in calea koreenilor daca vine vorba de teste la scara larga cu Q.

Android Q va fi acompaniat la Samsung de o noua generatie a interfetei grafice One UI, precum si de un nou set de imbunatatiri ale aplicatiei Digital Wellbeing.

Daca privim in trecut la felul in care Samsung a trimis catre telefoanele Galaxy S9 versiunea stabila a lui Android 9 Pie, avem toate motivele sa fim multumiti. Koreenii nu au pierdut prea multa vreme dupa lansarea primelor versiuni beta ale lui Pie pentru familia S9, cu toate ca versiunea alfa a lui Android 9 aducea si o noutate majora, One UI 1.0. Ne putem astepta ca scenariul sa se repete si cu S10 si Andoid Q, in ciuda lipsei de informatii mai detaliate despre acest sistem de operare.

Cel mai asteptat update se refera probabil la felul in care utilizatorii vor interactiona cu telefoanele lor prin intermediul gesturilor. Apple ramane regele nedisputat in acest domeniu, in timp ce concurenta bazata pe Android face eforturi de a micsora diferentele majore in ceea ce priveste gesture navigation. Va reusi One UI 2.0 sa reduca din handicapul fata de iOS? Ramane de vazut…

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.